Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir?

Ömer Faruk Eminağaoğlu CHP Başkan adayı olduğunu açıkladı. Peki Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, kariyeri nasıldır ve hangi görevlerde bulunmuştur? İşte detaylar

Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir?

Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3-4 Şubat'ta gerçekleştireceği 36. Olağan Kurultay'ında başkan adayı olduğunu açıkladı. YARSAV eski Başkanı olan Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir, kaç yaşındadı nerelidir? İşte detaylar

Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir?

Artvin'de 1967'de dünyaya gelen Eminağaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun olmuştur. Yargıçlık ve Cumhuriyet Savcılığı görevini yapmıştır ve aynı zamanda bir dönem YARSAV'ın başkanlığını üstlenmiştir ve hala avukatlık yapmaktadır.
Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir?

Yargıçlar ve Savcılar Birliği’ni dernek statüsünde kuran Ömer Faruk Eminağaoğlu birliğin kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı. Yine Türkiye’de yargıç ve savcıların ilk sendikası olan YARGI-SEN’in kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı. Bu sendikanın kapatılmasının ardından bu kez de halen yargıç ve cumhuriyet savcılarının tek sendikası olan Yargıçlar Sendikası’nın kuruluşunda yer aldı ve kurucu başkanlığını ve bir dönem de başkanlığını yaptı.  Bu derneğin kapatılmasının önüne geçerek yaşatılmasını sağladı. 7 Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olmuştur. Milletvekili aday adaylığı nedeniyle yargıçlık görevi ve Yargıçlar Sendikası başkanlığından ayrılmıştır.

 Ömer Faruk Eminağaoğlu İstanbul Barosu Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü, Dil Derneği Onur Ödülü olmak üzere birçok ödül aldı. Mesleki, hukuksal ve güncel konularda, yazılı ve sosyal medyada düzenli ve sürekli olarak yazılarını sürdürmektedir. Hukuk ve demokrasi mücadelesi sürecinde ve bu mücadelesi nedeniyle, görevde iken en çok yargılanan ve en çok soruşturulan yargıç ve savcı oldu. Hakkında açılan dört ceza davasından da beraat etti. Halen Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla hakkında devam eden bir ceza soruşturması bulunmaktadır. Yine bu bağlamda en çok disiplin soruşturması geçiren yargıç ve cumhuriyet savcısı oldu.CHP üyesi olan Ömer Faruk Eminağaoğlu, 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde, seçilme hakkını kullanmak için, yargıçlık mesleğinden ayrılmış olup, aday gösterilmemesi üzerine, bu durum yasal engel oluşturduğundan, yargıçlık mesleğine dönemedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler