Oğuz Haksever kimdir?

NTV'den ayrılarak emekli olduğunu açıklayan Oğuz Haksever kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkında detaylar...

Oğuz Haksever kimdir?

Son olarak NTV haber bültenlerinde izleyenlerin takip ettiği başarılı sunucu Oğuz Haksever görevinden ayrıldığını açıkladı. Peki Oğuz Haksever kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar...

OĞUZ HAKSEVER KİMDİR?

20 Mart 1957 yılında Gaziantep'te dünyaya gelen Oğuz Haksever Çankaya Lisesi'nin ardından kazandığı Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin İşletme Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ayrıca Amerika'da dil eğitimi almıştır.

Türkiye'ye dönmesinin ardından sınavları kazanarak TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nda muhabirliğe başlayan Haksever, Show TV, Kanal 6 ve Atv gibi kanallarda çalışmış hatta haber merkezlerinin kuruluşlarında yer almıştır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak 'Televizyon Haberciliği ve Küreselleşmede Televizyon Haberciliği' dersi vermektedir.

Oğuz Haksever kimdir?

Bir dönem sunduğu 'O an' isimli fotoğraf okumaları programı ile izleyenlere ekranlara kilitlemiştir.

Televizyonda gafları ile izleyenlerin dikkatini çeken sunucu bir dönem  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yassıada'yı "yaslı ada" olarak tarif etmesi üzerine Haksever, açık kalan mikrofon nedeniyle yayına yansıyan "Ne yaslı ada be, canına okumuşsun" sözlerinin ardından bir açıklama yaparak, bu sözleriyle projeyi hazırlayanları kastettiğini belirtti ve talihsizlikten ötürü kamuoyundan özür diledi.

Oğuz Haksever son olarak 19 yıl 7 ay boyunca çalıştığı NTV'den ayrıldığını ve emekli olduğunu açıklamıştır. İşte Oğuz Haksever'in veda mektubu:

"Değerli arkadaşlarım; kardeşlerim, dostlarım,

19 yıl 7 aylık hikayenin dopdolu, kahramanları için hep güzel duygularla bezeli; içe yazılmış, görünmez sayfalarından sonra boşluk başlıyor.

Hep birlikte kıvanç duyduğumuz, duyacağımız yayınlar yaptık.

İçimde bu kurumdan gelip geçmiş, gelmiş ve yola devam eden hiç kimse için kendi özelimde  bir olumsuzluk bulmuyorum .

Gerçekten...

İyi duygularımı yazmak için çok sayıda tuşa basabilirim. Ama yukarıdaki ve aşağıdaki harflerin, karakterlerin her bir zerresine sizler için iyi duygularımı; sağlık, mutluluk, başarı dileklerimi yüklediğimi, iliştirdiğimi bilmenizi rica ediyorum.

Hayatımın çok önemli bir bölümüne; üçte birine,meslek hayatımın yarısına eşliğiniz ve katkınız için şükran duyuyorum.

Aranızda bilenler var. Kırdığımı düşündüğüm yoldaşlarımdan kısa sürede özür dilemişimdir. Basiretimin bağlandığı bir özürlük olayım varsa beni affetmelerini diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,"

Oğuz Haksever
“Oğuz Abi”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler