Nöbet dizisi oyuncusu Yurdaer Okur kimdir?

Yurdaer Okur'un kim olduğu merak konusu oldu. Peki Yurdaer Okur kimdir, kaç yaşındadır? İşte detaylar....

Nöbet dizisi oyuncusu Yurdaer Okur kimdir?

Nöbet dizisi oyuncu kadrosunda bulunan Yurdaer Okur kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

YURDAER OKUR KİMDİR?

29 Ekim 1974 yılında Rize'de dünyaya gelen oyuncu, Bafra Süper Lisesi'nden mezun olduktan sonra Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünde 3 yıl eğitim görmüştür. Bu bölümden Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü geçiş yapmış ve buradan mezun olmuştur. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü'nde yüksek lisans yapan deneyimli oyuncu,  1999 yılında Genco Erkal ile tanışmasının ardından Dostlar Tiyatro'suna girerek Yalınayak Sokrates isimli oyunda yer aldı. 2000 yılına gelindiğinde  Yurdaer Okur Devlet Tiyatrolarına dışarıdan olarak girdi ve 2002 yılında da kadrolu oldu. Kadroya geçişinin ardından Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı.

Ferhunde Hanımlar, Evdeki, Yabancı, Dadı, Çifte Bela, Tatlı Hayat, Üzgünüm Leyla, Aslı ile Kerem, Aşk Oyunu, Belalı Baldız, Köprü, Kılıç Günü, Kara Dayı, Aşk Emek İster, Reaksiyon, Yeter, Alija, Şahin Tepesi ve Hakan: Muhafız dizilerinde rol alan başarılı oyuncu, son olarak Nöbet dizisinde 'Barış Kalender' karakterine hayat verecektir.

Barış Kalender karakteri hakkında: Kırklı yaşların başında, Tokatlı… Askerlik baba mesleği… Hatay’da artan terör faaliyetleri üzerine, tecrübeli bir komutan olarak, kritik noktadaki Elmalı Jandarma Karakoluna atanır. Duygularıyla hareket etmeyen aklıselim bir asker olarak bilindiğinden, halkla devlet arasındaki bağı güçlendirmekle görevlendirilir. Evli, bir oğlu vardır. Tenzili rütbe gibi duran bu doğu hizmeti, eşinin hoşuna gitmez. Bütün zorluklar bir yana, Barış’ın sağlığı için endişelenir. Oğulları böbrek hastasıdır. Seneler boyu süren uygun organ arayışında umutsuzluğa düşünce, Barış kendi böbreğini vermiştir oğluna… Tek böbrekle askerlik yapmasına müsaade edilmeyeceği için bu durumu üstlerinden saklamaktadır. 
 

Nöbet dizisi oyuncusu Yurdaer Okur kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi