Nevin Yanıt kimdir, kaç yaşındadır?

Nevin Yanıt, Survivor'da Gönüllüler Takımında mücadele edecek olan isimlerde biri oldu. Milli atlet bir anda merak konusu oldu. Nevin Yanıt kimdir, kaç yaşındadır? İşte detaylar

Nevin Yanıt kimdir, kaç yaşındadır?
Survivor 2018'de yarışacak isimler belli olduktan sonra en çok dikkat çeken isimlerden biri Nevin Yanıt oldu. Gönüllüler takımında yer alan ünlü atlet Nevin Yanıt kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte hakkındaki detaylar

Nevin Yanıt kimdir?

Mersin'de 16 şubat 1986'da dünyaya gelen ünlü atlet, 2002 yılında atletizme başlamıştır. 2004-2005 yılında gençlerde Türkiye rekoru kıran Nevin Yanıt'ın kariyerinde bir çok başarı bulunuyor. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 12.98’lik derecesiyle son Avrupa şampiyonu İspanyol Gloria Alozie’yi de geçerek altın madalyanın sahibi oldu; böylece Esen Kızıldağ’a ait 100 metre bayanlar engelli yarışı Türkiye rekorunu kırarak eline geçirdi ve 100 metre engelli mesafesini 13 saniyenin altında koşan ilk Türk atlet oldu.

2007 yılında 23 yaş altı Avrupa şampiyonu olmustur ve Dünya Üniversiteler'de gümüş madalya almıştır. 2008 yılında Pekin Olimpiyatları'nda yarı final yarışan ilk Türk bayan atlet olma başarısı göstermiştir. 2009 yılında dünya üniversiteler şampiyonu, aynı yıl içerisinde yapılan Akdeniz oyunlarında , Akdeniz oyunları şampiyonu olmustur. 2010 yılında Barselona’da düzenlenen Avrupa Atletizim Şampiyonası'nda elinde bulundurduğu Türkiye rekorunu geliştirerek Avrupa şampiyonu olmuştur. 2012 Londra olimpiyatlarında finalist olmustur. Bu yıl düzenlenen İslam oyunlarındada gümüş madalya alan Yanıt, hala Türkiye rekorunu elinde bulundurmaktadır.
Nevin Yanıt kimdir, kaç yaşındadır?
DOPİNGDEN CEZA ALDI

Fenerbahçe'de spor hayatını sürdürürken dopingden 3 yıl men cezası aldıktan sonra kulüpten gönderilmiştir. Nevin Yanıt, cezayı erittikten sonra yönetici Fikret Çetinkaya'nın başkan Aziz Yıldırım'ı ikna etmesi üzerine Sarı-Lacivertlilere geri dönmüştü. Ancak milli sporcu, beklenen patlamayı bir türlü yapamadı ve her seferinde düşük performans sergiledi. Böyle olunca Fenerbahçe, Nevin'le ikinci kez yollarını ayırma kararı aldı. Nevin Yanıt şu anda boşta, bir kulübün kendisine talebi olmamış.  Fenerbahçeli yönetici Fikret Çetinkaya "Nevin Yanıt'a inanmıştık. Kulüp olarak sınırsız imkanlar sunduk ancak o bizleri mahçup etti." dedi. Çetinkaya, Nevin'in doping cezası almadan önce başarılı bir sporcu olduğunu belirterek "Maalesef aynı başarısını 2. kez tekrarlayamadı. Oysa çok umutluyduk, yeniden bir yerlere gelmesini istiyorduk. Günler, aylar geçti. Baktık ki derecelerinde inanılmaz düşüş var. Hem de öyle böyle değil. Yıldızların, gençlerin derecesini yapmaya başlamıştı. Düzelir diye düşündüm ama olmadı. Karşı karşıya geldik ve yollarımızı ayırdık. Hatta giderken bonservisini de verdik" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler