Nasuhi Güngör kimdir nereli kitapları neler? Erdoğan'a yakınlığı nedir

Gazeteci Nasuhi Güngör, Muharrem İnce'nin kitabını kaynak göstermesiyle bir anda gündem oldu. Kitabını yalanlayan Nasuhi Güngör kimdir nereli kaç yaşında kitapları neler ve Erdoğan'a yakınlığı nedir merak ediliyor.

Nasuhi Güngör kimdir nereli kitapları neler? Erdoğan'a yakınlığı nedir

Türkiye bugün Nasuhi Güngör'ün kendi kitabını yalanlamasını konuşuyor. Muharrem İnce'nin kitabını kaynak gösterdiği gazeteci Nasuhi Güngör bir anda gündem oldu. Bir dönem Star gazetesi ve TRT'de çalışan Nasuhi Güngör kimdir nereli kaç yaşında eserleri kitapları ve Erdoğan'a yakınlığı araştırılıyor. İşte bilgiler...

Nasuhi Güngör kimdir nereli kitapları neler? Erdoğan'a yakınlığı nedir

NASUHİ GÜNGÖR KİMDİR VE NERELİ?

1968 yılında Kırşehir Mucur'da doğdu. Ankara Üniversitesi SBF Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2009 seçimlerine kadar Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın danışmanlığını ve seçim kampanyasını yöneten Nasuhi Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a en yakın isimler arasında yer almaktadır.

Yalçın Akdoğan'ın Başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde TRT Haber Dairesi Başkanı olarak görev yapan Nasuhi Güngör, TRT'nin Numan Kurtulmuş'a bağlanmasıyla birlikte 8 Ocak 2016 yılında görevden alındı.

Evli ve 2 çocuk babası Nasuhi Güngör, bir dönem Star gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile devam edilmemesi gerektiğini öne süren sözlerinin ardından 21 Nisan 2016 yılında Güngör'ün Star gazetesindeki işine son verildi. 

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'yi kurmadan önce Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini iddia ederken, Nasuhi Güngör'ü de şahit gösterdi.

İnce, Erdoğan döneminde TRT eski Haber Dairesi Başkanı olan Nasuhi Güngör'ün kaleme aldığı “Yenilikçi Hareket” isimli kitapta yer alan; 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen'in görüştüğünün detaylarının olduğu bölümü mitingde okudu.

Muharrem İnce’nin bu açıklamasının ardından kitabın yazarı Nasuhi Güngör sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve kendi yazdığı kitabı yalanladı.

Nasuhi Güngör kimdir nereli kitapları neler? Erdoğan'a yakınlığı nedir

NASUHİ GÜNGÖR KİTAPLARI

“İpin Ucundakiler” ve “Yenilikçi Hareket” adında iki kitap kaleme alan Nasuhi Güngör, Çeşitli gazetelerde muhabir, haber müdürü ve köşe yazarı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Milli Gazete ve Gerçek Hayat Dergisi’nde yazılar yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler