Murat Göğebakan Kimdir? Murat Göğebakan Neden Öldü?

Anadolu Rock müziğinin başarılı isimlerinden acı dolu bir hayat öyküsü bulunan Murat Göğebakan kimdir? Ayyüzlüm şarkısı ile efsaneleşen Murat Göğebakan neden öldü, kaç yaşında vefat etti? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Murat Göğebakan Kimdir? Murat Göğebakan Neden Öldü?

Ben Sana Aşık Oldum Birtanem, Ayyüzlüm, Karagözlüm, Yaralı, Tek Suçum Seni Sevmekmiş gibi pek çok unutulmaz esere imza atan Anadolu Rock müziğin başarılı isimlerinden Murat Göğebakan, vefatının ardından sevgi ve saygıyla anılmaya devam ediyor. Peki Murat Göğebakan kimdir, kaç yaşında öldü, nerelidir? İşte detaylar

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR?

9 Ekim 1968 yılında Adana'da dünyaya gelen Murat Göğebakan, annesi ve babasının Almanya'da çalışması dolayısı ile çocukluğu Türkiye - Almanya arasında geçti.

murat göğebakan

İlk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamlayan Murat, 1986 yılında kazandığı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu ve Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 

Bu yıllarda aynı zamanda dergah eğitimi alıp, gitar dersleri de vermiştir.

1995 yılında hayalini gerçekleştirmek için albüm çıkarmaya İstanbul'a gelen Murat Göğebakan'ın hikayesi de başlamış oldu. 1996 yılında yaşadığı tüm zorluklara rağmen ilk albümü 'Ben Sana Aşık Oldum'u çıkardı. Bu albümle büyük bir çıkış yakalayan Göğebakan, 'En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı' ödülünü de kazanmayı başardı.

Prestij Müzik'den çıkardığı ilk albümünün ardından Hilmi Topaloğlu ile yaşadığı problemler yüzünden ayrılan Göğebakan, 1998 yılında yeni kurulan Sindoma Müzik ile anlaştı ve Sen Rahatına Bak, Tek Suçum Seni Sevmekmiş ve Merhaba albümlerini çıkarmayı başardı.

1994 yılında ilk eşinden ayrılan Murat Göğebakan, 2000 yılında ise Sema Bekmez ile dünya evine girdi. 2010 yılında ise Sema Bekmez ile ayrılmıştır.

Murat Göğebakan Kimdir?

2002 yılında çıkardığı Ayyüzlüm isimli albümle büyük beğeni toplayan Murat Göğebakan, birçok yerde sahne almayı başardı. 2010 yılında kanser hastası olduğunu öğrenen Murat Göğebakan, tedavisinin bitmesinin ardından 'Aşıklar Yolu' albümünü piyasaya sürmüştür.

Müzik kariyeri boyunca birçok ünlü isimle çalışan Murat Göğebakan Cem Karaca, Barış Manço gibi birçok önemli isminde eserlerini yorumlamıştır.

Sevenlerinin 'ağabey' ismi ile seslendiği sanatçı, Recep Tayyip Erdoğan için 'Uzun Adam' isimli şarkıyı bestelemiştir.

MURAT GÖĞEBAKAN NEDEN ÖLDÜ?

Uzun süre lösemi tedavisi gören Murat Göğebakan, 31 Temmuz 2014 yılında vedat etmiştir. Göğebakan'ın cenazesi Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Adana'nın Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı'na defnedilmiştir.

murat göğebakan

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi