Moby kimdir gerçek ismi ne kaç yaşında? Hangi ünlü yazarın akrabası

Ünlü sanatçı ve DJ Moby kimdir gerçek ismi ne hangi ünlü kitap yazarının akrabası merak ediliyor.

Moby kimdir gerçek ismi ne kaç yaşında? Hangi ünlü yazarın akrabası

Porcelain şarkısı ile dünya listelerini sallayan ünlü müzisyen ve DJ Moby, hem değişik tarzı hem de isminin kaynağı nedeniyle ilgi uyandırıyor. Moby nereli kaç yaşında hangi ünlü yazarın akrabası gerçek ismi ne araştırılıyor. İşte ünlü sanatçı ve şarkıları hakkında bilgiler...


Moby kimdir gerçek ismi ne kaç yaşında? Hangi ünlü yazarın akrabası

MOBY KİMDİR GERÇEK İSMİ NEDİR?

Takma adını dünyaca ünlü Moby Dick isimli romandan alan şarkıcı Moby'nin gerçekte ise adı Richard Melville Hall. Moby takma adını kullanmasının sebebi ise dünya klasiklerinde Moby Dick'in yazarının büyük amcası Herman Melville olmasıdır. 

MOBY VE MÜZİK KARİYERİ

1965 yılı New York  Amerika doğumlu olan Moby, müzik kariyerine 1980 yılında kurduğu ‘Vatican Commandos’ adlı punk grubuyla başladı. Bu grupla ‘Hit Squad For God’ adlı bir şarkı yaptı ve sonrasında gruptan ayrılıp solo albüm projelerine yöneldi. 1985’te DJ’lik yapmaya başlayan Moby, 1989’da yaptığı anlaşmanın ardından ilk çıkışını "Twin Peaks" müziğiyle "Go" ismi altında Birleşik Krallık (BK) listelerinde ilk ona girdi. ​

Moby, ilk albümü ‘The Story So Far’ı ‘Top Of The Pops’ adlı programda sahne aldıktan sonra yayınladı. Sonradan da albümün adını ‘Moby’ olarak değiştirip yeniden piyasaya sürdü. Bu albümün ardından Prodigy, Aphex Twin ve Orbital ile turneye çıkan Moby, 1993 yılında ‘Ambient’ adlı 2. albümünü yayınladı fakat albüm beklenen başarıyı sağlayamadı.  


Moby kimdir gerçek ismi ne kaç yaşında? Hangi ünlü yazarın akrabası

1995 yılında ‘Everything Is Wrong’ adlı albümü ile müzik piyasasına dönen Moby, bu albümle de adını duyurmayı başardı. 1996’da önce bu albümün remix versiyonlarının yer aldığı ‘Everything Is Wrong: DJ Mix Album’ adlı albümü ardından da ‘Rare: The Collected B-Sides 1989 – 1993’ adlı derleme albümü yayınladı. Bu albümde ki ‘Thousand’ saniyedeki 1000 beat’lik hızıyla müzik tarihinin en hızlı parçası oldu. 

Moby, 1996’da elektronik müzik ile rock müziği harmanladığı ‘Animal Rights’ adlı albümünü çıkardı. Albüm sonrasında Red Hot Chili Peppers ile turneye çıkan sanatçı, aynı sene Voodoo Child ismiyle ‘The End Of Everything’ adlı albüme imza attı. 

Moby kimdir gerçek ismi ne kaç yaşında? Hangi ünlü yazarın akrabası

Moby, 1997’de ‘I Like To Score’ adlı derleme bir albüm yayınladı. Bu albümde çeşitli filmler için hazırladığı parçalara yer verdi. En çok dikkat çeken James Bond filmi ‘Tomorrow Never Dies’ için yazdığı ‘James Bond Theme’ adlı şarkı oldu.  

1999 yılında ‘Play’ adlı albümle ilk ciddi çıkışını yakalayan Moby, albümde ki ‘Porcelain’ ile İngiltere listelerinde 5 numaraya kadar ulaştı. Bu albüm şu ana kadar dünyada 10 milyon sattı. 2000 senesinde bu albümün b-side’larından oluşan ‘Play: The B Sides’ adlı albümü piyasaya süren sanatçı, bu albümde yer alan ‘South Side’ adlı parçada Gwen Stefani ile birlikte çalıştı. 

Moby kimdir gerçek ismi ne kaç yaşında? Hangi ünlü yazarın akrabası

Moby, 2002 senesinde ‘18’ adlı albümünü yayınladı. Bu albümde, diğer albümlerden farklı olarak eski melodileri olgun ritimlerle birleştirdi. ‘We Are All Made Of Stars’, ‘Sunday (The Day Before My Birthday)’ öne çıkan şarkılar oldu. 2003’te bu albümün b-side’larından oluşan ‘18 B Sides’ adlı albümü çıkardı. Moby, 2003 senesinde Türkiye’de de konser verdi.  

2004’de yine Voodoo Child ismiyle ‘Baby Monkey’ adlı bir albüm yayınladı. 2005’te de ‘Hotel’ adlı albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde kendi vokali olmayan Moby, vokal desteğini Laura Dawn’dan aldı.

Moby kimdir gerçek ismi ne kaç yaşında? Hangi ünlü yazarın akrabası

2006’da ‘Go: The Very Best Of Moby’ adlı derleme albümü piyasaya sürdü ve bu albüme  ‘New York, New York’ adlı yeni bir şarkı ekledi.

2008'de Last Night, 2009 yılında Wait For Me, 2011'de Destroyed, 2013'te Innocents, 2014'te Almost Home: Live at the Fonda, LA, 2016'da Long Ambients 1: Calm. Sleep. ile These Systems Are Failing, 2017'de More Fast Songs About the Apocalypse ve 2018 yılında Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt albümlerini yayınladı. 

İlginç yaşam tarzıyla da dikkat çeken Moby, arabaya hiç bir şekilde binmiyor. Bunun nedeni ise doğayı korumaya katkıda bulunmak istemesi. Ayrıca yeraltı DJ'lerinin tarzına uygun olarak genellikle toplum içinde çok az görünüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi