Meltem Cumbul Kimdir?

Meltem Cumbul kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Meltem Cumbul Kimdir?

MELTEM CUMBUL KİMDİR?

Meltem Cumbul, 5 Kasım 1969 tarihinde  İzmir 'de dünyaya gelmiştir.  Babası Akşehirli, annesi ise İzmirlidir. 1983 yılında İzmir Türk Koleji'nde başladığı liseden 1987 yılında Ata Koleji'nden mezun oldu. 1991'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Drama Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu.

Meltem Cumbul'un kariyeri; Berlin Altın Ayı ödülünü almış Duvara Karşı'nın (Head On) da aralarında olduğu on altı sinema filmi, Türkiye Televizyon tarihinin en çok izlenen dizi başarısını kazanmış Yılan Hikayesi'nin de aralarında olduğu altı dizi, Smokey Joe's Cafe, Taming of the Shrew gibi müzikal ve tiyatro oyunları ile Palm Springs, Queens, Ankara ve Antalya Altın Portakal Film festivalleri dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahiptir.

2005 yılından itibaren üç yıl süreyle, Los Angeles'ta Eric Morris'in kendisiyle yaptığı çalışmalar sonucunda öğrendiği metodu, halen mezun olduğu okul Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde öğretmektedir.

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu, ilk kez nikah masasına 2003 yılında Çağlayan Tuğal ile oturmuştur. Çift, 2004 yılında boşanmıştır.

İkinci kez 2012 yılında Alican Özbaş ile dünyaevine girmiştir. Çift, 2013 yılında yollarını ayırmıştır.

Cumbul geçmişte; Burak Kut, Kıvanç Tatlıtuğ, Şevket Gözalan, Kenan İmirzalıoğlu, Rıza Kocaoğlu gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

ÖDÜLLERİ:

2000 Duruşma filmindeki Nazan rolüyle Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2004 11.ÇASOD/ En İyi Oyuncu
2003 Abdülhamit Düşerken filmindeki Nimet rolüyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2006 Gönül Yarası filmindeki Dünya rolüyle Fipresci En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2006 Palm Springs International Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu

ROL ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİ:

Bir Sonbahar Hikayesi, Bay E, Böcek, Usta Beni Öldürsene, Karışık Pizza, Propaganda, Doğum Yeri Absürdistan, Duruşma, Maruf, Abdülhamit Düşerken, Duvara Karşı,Gönül Yarası, The Alphabet Killer, A Beautiful Life, Mevlana Aşkı Dansı, Her Şeyin Bittiği Yerden, Tell Me, Oh Khudaa, Labirent, Kadın İşi: Banka Soygunu, Yaktın Beni   

 

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Sahte Dünyalar, Çiçek Taksi, Tatlı Kaçıklar, Yılan Hikayesi, Beşik Kertmesi, Biz Size Aşık Olduk, Gurbet Kadını, Avrupa Yakası, Arka Sokaklar, Parmaklıklar Ardında, Doktorlar, Aşk Yakar, Nuri, Muhteşem Yüzyıl, Talkshow, Rifle King Kong Show, Nereden Başlasak Nasıl Anlatsak, Kolaysa Sen de Gel, Meltem Cumbul Show

MÜZİK ÇALIŞMASI:

1999 Seninleyim (Single) (NR1 Müzik)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler