Manuş Baba kimdir?

Başarılı sanatçı Manuş Baba kimdir, asıl adı nedir, nerelidir? İşte hakkındaki tüm detaylar..

Manuş Baba kimdir?

MANUŞ BABA KİMDİR?

Asıl ismi Mustafa Özkan olan ünlü şarkıcı, 1 Aralık 1986 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya gelmiştir. 

EĞİTİM VE KARİYER HAYATI:

İlkokul dörde kadar Tarsus Turgut İçgören İlköğretim Okulu'nda eğitim görmüştür. Babasının 1996 baharı mevsimlik işçi olarak Antalya’da çalıştığı zamanlarda ailesiyle birlikte Antalya’ya yerleşmiştir.

Antalya'daki ilk ve ortaokul eğitimini Barbaros İlköğretim Okulu'nda, lise eğitimini 2005 yılında Gazi Lisesi’nde tamamlamıştır.

Lise yıllarında babasının kendisine aldığı gitarla müziğe ilk adımını atmıştır. Bir süre gitar, şan ve müzik eğitimi için aldığı derslerden sonra 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünü kazanmıştır. Bu eğitimi sırasında Güneşe Yolculuk grubu'nun vokalisti olarak Antalya'nın çeşitli mekanlarında sahne almıştır. 2015 yılı itibarıyla Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Klasik Gitar Ana Sanat Dalı bölümünde eğitimini devam ettirirken, müziğine ilgiyle yaklaşan Murat Kınay ile tanışarak birlikte çalışmaya başlamıştır.

Sahne adı olan Manuş'u, çocukluğunda anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk anlamında Manuş Baba olarak seslenmesiyle, Baba'yı da ise bebekken konuşmaya başladığında ağzından çıkan ilk kelime olarak seçmiştir. 

Pop, rock ve deneysel olarak nitelendirdiği kendi beste ve cover kayıtlarını kişisel web sayfalarında, sosyal ağlarda ve konserlerinde paylaşmasıyla adını duyurmuştur. 2016'da çıkardığı üç tekli'nin ardından ilk stüdyo albümü Dönersen Islık Çal'ı Temmuz 2017'de çıkarmıştır.

Sanatçı, gitar ve mandolin enstrümanlarını çalmaktadır.

TEKLİLERİ:

İstanbul
Aşkın Kederi
Değmez

ALBÜMLERİ: 

Dönersen Islık Çal (2017)
İki Gözümün Çiçeği (2019)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler