Linet Kimdir?

Linet kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Linet Kimdir?

LİNET KİMDİR?

Linet Menaşi, 5 Mart 1975 tarihinde İsrail'de dünyaya gelmiştir.

Annesi bir dönemlerin önemli Türk Sanat Müziği şarkıcılarından olan Bursalı Leyla Özgecan, babası ise İstanbullu Şumuel Menaşe'dir.

10 yaşında ilk albümünü İsrail'de yapan Linet, 1993 yılında Ani Ana isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması İsrail elemelerine katılmıştır. Türkiye'deki ilk albümü 1995 yılında çıkmıştır. Türkçe ve İbranice'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce şarkılar da söylemektedir.

Özel Hayatı: Şarkıcı geçmişte; Laurent Zaimonovic, Edi Debehar gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

Albümler: Birlikte Söyleyelim, Para Para, Hayatın Çiçeği, Anne, Et Libi Koveş,  Linet, Linet'in müzik kutusu, Ölümsüz Aşk, Different Woman, Layla, Paylaşmak istiyorum,  Kalbimin Sahibi Sen,  Yorum Farkı, Yorum Farkı

Video Klipler: Çocuksun Sen Daha, Çaresizim, Şeytan Diyor Ki, Ölümsüz Aşk Bu, Kim Özler, O Kim Oluyor, Aşk Ordusu, Aslan Gibiyim, Sözümden Dönmem, Sürünüyorum, Şu Saniye, Adını Sen Koy, Resim, İncir, Geçer, Aman Aman, Hatıram Olsun, Kandıra Kandıra

Almış olduğu ödüller:

- Türk Müziğini En İyi İcra Eden Sanatçı (Türk Müziği Gönül Dostları Derneği Ödülleri)

- En İyi Albüm (MGD 22.Altın Objektif Ödülleri)

- En Quality Kadın Sanatçı (7.Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi