Leyla ile Mecnun senaristi Burak Aksak kimdir nereli kaç yaşında?

Ekranların sevilen dizilerinden biri olan Leyal İle Mecnun'un senaristi Burak Aksak kimdir? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Leyla ile Mecnun senaristi Burak Aksak kimdir nereli kaç yaşında?

Ekranların bir dönem sevilen dizisi Leyla İle Mecnun'un senaristi Burak Aksak'ın kim olduğu merak edildi. Peki Burak Aksak kimdir? İşte hakkındaki tüm detaylar...

BURAK AKSAK KİMDİR?

12 Eylül 1985 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Burak Aksak aslen Sivaslı'dır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde okumaktadır.

2006 yılında kazandığı bursla Plato Film Okulu'na girmiştir. Televizyon hayatına kuzeni Selçuk Aydemir'le beraber senaristliğini yapıp yönettiği TRT'de yayınlanan Ramazan Güzeldir dizisiyle başlayan Burak Aksak, yine TRT'de Onur Ünlü'nün yönettiği Leyla ile Mecnun'un senaristliğini yaptı.

Uluslararası film eleştiri sitesi IMDb'de kullanılan 30.036 oy ile 9.3/10 puan alan Leyla ile Mecnun, sitenin en iyi televizyon dizileri listesinde ilk 10 içerisinde yer alan ilk Türk dizisi olmuş ve 4. sıraya kadar yükselmiştir.

Leyla ile Mecnun dizisi yayından kaldırılınca Ben de Özledim dizisinde senaristlik yapmaya devam etti. BKM'nin yapımını üstlendiği, 9 Ocak 2015'te vizyona girmiş olan Bana Masal Anlatma adlı sinema filminin hem senaristi hem de yönetmenidir.

2013 yılından günümüze aylık yayınlanan OT Dergi'de düzenli olarak yazmaktadır.

Leyla ile Mecnun senaristi Burak Aksak kimdir nereli kaç yaşında?

Yine BKM'nin yapımını üstlendiği, başrollerinde Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil gibi isimlerin yer aldığı 18 Eylül 2015'te vizyona giren Kara Bela adlı 2. filminde de senaristliği ve yönetmenliği üstlenmiştir. Film, halka açık bir gala düzenlenmesiyle Türk sinema tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'ndaki galayı yaklaşık beş bin biletli izleyici izledi.

2017 yılında Küsurat ismindeki yayın evini kurdu.

Filmografi: Salur Kazan: Zoraki Kahraman, Deli Dumrul, Kara Bela, Bana Masal Anlatma, Ben de Özledim, Leyla ile Mecnun, Ramazan Güzeldir, Kurban, Yüzük, Napsak Napsak, Ayrılık, Gövde Gösterisi

Leyla ile Mecnun senaristi Burak Aksak kimdir nereli kaç yaşında?

Bir dönem Küsurat Yayınevinde yaşadığı olayla da gündem olmuştu:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşe Gülen Eyi, Küsurat Yayınları’nda 4 ay stajyer olarak çalıştığını ve bir kitap projesinde yer aldığını belirtti. Kitaba çok fazla emek verdiğini belirten Eyi, iddiaya göre kitabın künyesinde isminin yer almasını isteyince olanlar oldu. Savcılığa verdiği dilekçede künyede isminin olmasını isteyince tartışma çıktığını anlatan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Burak Aksak’ın kendisine, “Ne bu künye muhabbeti, siz neyin derdindesiniz?” diyerek, “S..r git buradan, bırak elindekileri, defol” dediğini iddia etti. İş yerinden çıkmak üzereyken tekrar imzasının olması gerektiğini tekrarlayınca Burak Aksak’ın iyice saldırganlaşarak üzerine yürüdüğünü ve omzundan iterek ofisten kovduğunu anlattı.  Stajyer Ayşe Gülen Eyi’nin şikayetinin ardından ifadeye çağırılan Burak Aksak önceki gün savcılığa gelerek ifade verdi.

İfadesinde Ayşe Gülen Eyi’nin stajyer olarak, “Dünyaya Kafa Tutan Kadınlar” isimli kitabın hazırlanmasına destek verdiğini anlatan Aksak, “Bu kitabın künyesinde kitabın hazırlanmasında katkıda bulunan herkesin ismi yazılır. Ayşe Gülen Eyi’nin de ismi yazılacaktı. Ancak kendisi künyede adının yazılmayacağını düşünerek bana tavır aldı” dedi. Olay günü yayınevine gittiğinde kitabın kapağının hazırlandığını, Eyi’nin kendisine ters ters bakmasının ardından sorunun ne olduğunu sorduğunu anlatan Aksak, “O da bana ‘Siz bana böyle davranamazsınız. Burayı maliyeye şikayet edeceğim. Siz beni sigortasız çalıştırdınız. Sizi sosyal medyada rezil edeceğim’ gibi sözler söyledi. O esnada Ayşe Gülen Eyi’nin yanında olan ve yayınevinde çalışan Tuğçe’de aynı tarzda konuşmaya başlayınca ikisine de, ‘Gidin buradan’ dedim. Çünkü tartışmanın büyümesini istemedim” dedi. Hakaret ve saldırı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Aksak, Ayşe Gülen Eyi’nin kendisine iftira attığını belirterek şikayetçi olduğunu söyledi. "

Leyla ile Mecnun senaristi Burak Aksak kimdir nereli kaç yaşında?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi