Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte tüm merak edilenler...

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

KIVANÇ TATLITUĞ KİMDİR?

27 Ekim 1983 yılında Adana’da dünyaya gelen Tatlıtuğ, beş çocuklu bir ailenin çocuğudur. Ailesi ile birlikte 1997 yılına kadar Adana’da yaşamış ardından İstanbul’a yerleşmişlerdir.

Ülkerspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi önemli kulüplerde profesyonel olarak basketbol oynayan ve sakatlık sonucu basketbolu bırakmak zorunda kalan Kıvanç Tatlıtuğ, 2002 Yılında Best Model of Turkey yarışmasına katılmış ve birinci olmuştur. Ardından aynı yıl yapılan Best Model of the World yarışmasında da birinci olan yakışıklı oyuncu, Fransız mankenlik ajansı Success'ten gelen teklifle Paris'e yerleşti ve 1,5 yıl orada yaşamıştır.

Tatlıtuğ, küçük yaşlarından itibaren dizi ve sinema oyunculuğuna olan ilgisinden dolayı Fransa’da yaşadığı dönemde gelen dizi tekliflerini değerlendirmek üzere Türkiye’ye dönmüş ve Okan Bayülgen'den ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan'dan oyunculuk eğitimi almıştır.

Kıvanç Tatlıtuğ 2005 yılında ilk dizi projesi olan Gümüş dizisinde Songül Öden ile birlikte başrol oynamış ve tüm Türkiye'de tanınmaya başlamıştır.

Gümüş, Acemi Cadı, Amerikalılar Karadeniz’de 2, Aşk-ı Memnu, Menekşe ile Halil, Ezel, Oyuncak Hikayesi 3, Kuzey Güney, Kelebeğin Rüyası, Kurt Seyit ve Şura, Siyah Beyaz, Güzel ve Cesur, Hadi Be Oğlum, Organize İşler 2: Sazan Sarmalı dizilerinde rol alan oyuncu son olarak Çarpışma dizisinde 'Kadir Adalı' karakterine hayat vermiştir.

Kadir Adalı karakteri hakkında: "İstanbul Organize Şube’de başkomiserdir. Evlidir, bir kızı vardır. İşkolik biridir, herkes onun bir gün emniyet müdürü olacağını bilmektedir. Sarıyer Sporun amigosudur, tribünde platformun üzerine çıktığı an mutludur. Tribünündekileri ve mahallesindekileri sahiplenir. Kardeşi, ağabeyi ya da bir ailesi olmadığı için sevdiklerine ağabeylik, kardeşlik yapar. Kaderini değiştiren, yaşadığı acı olay olacaktır."

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

19 Şubat 2016’da stil danışmanı Başak Dizer ile Paris'te dünya evine giren Kıvanç Tatlıtuğ, 1.87 metre boyunda, 77 kilo ve akrep burcudur. 

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

Almış olduğu ödüller:

- En İyi Erkek Oyuncu (36.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, 46. Siyad Türk Sineması Ödülleri)

- En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu (Yılın Yıldızları)

- Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu (18. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri)

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? 

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? 

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi