Kerem Cem kimdir?

Başarılı sanatçı Kerem Cem kimdir? Hangi projelerde yer almıştır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Kerem Cem kimdir?

KEREM CEM KİMDİR?

Asıl adı Kerem Cem Dürük'tür. Gerçekte 28 Aralık 1977, resmi kayda göre ise 5 Ocak 1978 tarihinde Milas’ta dünyaya gelmiştir.

İlköğrenimini Milas Sakarya İlkokulu’nda tamamlamıştır. İzmir Özel Fatih Koleji’ndeki ortaöğreniminden sonra Muğla Turgutreis Lisesi’nden 1995 senesinde mezun olan Kerem Cem,  Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2003’te mezun olmuştur. Gitar çalmaya lise yıllarında başlamıştır. Sözü ve müziği kendisine ait ilk bestesi olan ve ilk albümünde de yer alan “Elimde Değil” şarkısını 1996’da Ankara'da yapmıştır.

Daha sonra üniversite yıllarında tanıştığı arkadaşı Yunus Adak’la beste çalışmalarına devam eden Kerem Cem,  2001 yılında Yonca Evcimik’in teşvikiyle İstanbul’a gelmiştir. Yine Evcimik'in vasıtasıyla 2004’te Aykut Gürel’le çalışmaya başlamıştır. 2004’te ilk albümü Eylül, İrem Records etiketiyle piyasaya çıkmıştır. “Nerelere Gideyim”, “Pardesü”, “Ağlayalım Beraber” ve “Aşk Oyunu” gibi sevilen şarkılarını içeren bu albüm ona “Popsav” ve “Altın Kelebek”ten “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödüllerini getirmiştir.

Aynı sene TRT’de yayınlanan TV filmi “Kerem İle Aslı”nın “Kerem”i olmuştur. 2005 senesinde onu daha büyük kitlelere tanıtan Aşk Oyunu dizisinde Sarp adlı karakterine hayat vermiştir. Aynı sene Seden Gürel’le düet albümleri Maia'yı çıkarttmışlardır. Sezen Aksu ve Özdemir Erdoğan’ın sevilen şarkısı “Küçük Bir Aşk Masalı"nı yeniden yorumlamışlardır.

Kerem Cem kimdir?

2006’da Haldun Dormen yönetimindeki “Broadway’den İstanbul’a” isimli müzikal projede “Notre Damme de Paris”, “Grease”, “Hisseli Harikalar” ve “Lüküs Hayat” müzikalleri’nden şarkılar söylemiştir. Aynı sene 2. solo albümü “Aşk Bitti”yi çıkarmış, “Aşk Bitti”, “Aman Aman”, “Kalenin Fethi” bu albümde en sevilen şarkılar olmuştur. Müzikalde seslendirdiği “Birlikte” isimli şarkısı da bu albümde yer almıştır.

“Aşk Bitti” albümü ile “Kral Müzik Ödülleri”nde “En İyi Erkek Sanatçı” seçilmiştir. Bir Walt Disney yapımı olan High School Musical 2 filminin soundtrack albümünde iki şarkı seslendirmiş ve bu albümden “İçimdeki Müzik Sensin” video klibi Almanya, ABD ve birçok ülkede gösterilmiştir.

Çirkin Ördek Yavrusu isimli animasyon filminde bir ördeği seslendirmesi, bu alandaki ilk deneyimi olmuştur.

2007’de “İki Yabancı” adlı TV dizisinin “Dr. Cem”i olmuştur. 2008’de Romanya’dan “İmba” grubuyla “Ateşler İçinde" isminde bir single albüm çıkarmış ve “Elif” isimli TV dizisinin “Ahmet”i olmuştur. “High School Musical 3” sinema filminde ve yakında çıkacak olan soundtrack albümde de yer alacak olan “Senle Olmak İsterim” isimli şarkıyı seslendirmiştir.

Kerem Cem kimdir?

2009'da 3. solo albüm “Dokun”u yine İrem Records etiketiyle Aykut Gürel prodüktörlüğünde çıkardı. Daha albüm çıkmadan “Kita”yla birlikte seslendirdikleri ve müzik kanallarında uzun süre 1 numarada kalan “Hayallerin Peşinde” isimli video klip, 3D animasyon bir karakterle gerçek görüntünün beraber kullanılması açısından Türkiye’de bir ilk olmuştur. Albümün 2. klibi “Sana Ferrari Gerekti” isimli şarkıya çekilmiştir. “En İyi Orkestralı Video (Sana Ferrari Gerekti)" gösterilerek 2009'ün en iyi videoları arasında gösterilmiştir. İstanbul, Anadolu, Almanya, Kıbrıs ve Azerbaycan’da 170’in üzerinde konser vermiştir.

2009 senesinin Ağustos ayı ortalarında askere giden yakışıklı şarkıcı, vatani görevini 323. Kısa Dönem olarak 2010 yılının Ocak ayında Samsun'da tamamlamıştır. Keremcem, gitmeden önce son albümü “Dokun”da yer alan dört ayrı şarkıya klip çektmiştir. “İmtihan” adını taşıyan ve uzun süre listelerdeki yerini koruyan ilk klibin ardından “Son Bir Kez / Ağustos Böcekleri” ile bir kez daha ekranlarda sevenleriyle buluşmuştur. “Sanatçı, müzik kariyerini 2011 yılında çıkardığı Hayata albümü ile sürdürmektedir.

Yakışıklı sanatçı, geçmişte; İlay Erkök, Ezgi Asaroğlu, Berit Özüka, Yasemin Ergene, Belit Özükan, Şahika Ercümen gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

Kerem Cem kimdir?

Keremcem, 2014 yılında Oyuncu Seda Güven ile Paris'te evlenip, 2015 yılında yollarını ayırmıştır.

Diskografi: Eylül, Maia, Aşk Bitti, Ateşler İçinde, Dokun, Hayata, Keremcem

Rol aldığı filmler: Kerem İle Aslı, Aşk Oyunu, Çirkin Ördek Yavrusu ile Farecik, İki Yabancı, Avrupa Yakası, Asteriks Olimpiyatlarda, Elif, Proje 13, Keskin Bıçak, Tövbeler Tövbesi, Merhaba Hayat,İksir: Dedemin Sırrı, O Hayat Benim, Küçük Ortak, İki Yalancı, Aşk ve Mavi, Kimse Bilmez

Müzikalleri: Broadway'den İstanbul'a, The Rat PAck Show, Doğuş Çocuk Senfoni Ork., Samsun Opera ve Bale Ork.

Programları: Keremcem'le Söyle Söyleyebilirsen, Şefkat Eli, Keremcem'le Akustik Söyleşi

Video Klipleri: Nerelere Gideyim, Pardesü,  Kadife Kelepçe, Ağlayalım Beraber, Aşk Bir Oyun Olsa da, Küçük Bir Aşk Masalı, Aşk Bitti, Karaağaç, Aman Aman, Kalemin Fethi, İçimdeki Müzik Sensin, Hayallerin Peşinde, Sana Ferrari Gerekti, İmtihan, Son Bir Kez, Yutkunamıyorum, Vurgun, Haydi Öp, Küstüm Hayata, Aptal Aşık, Berbat, Razı Olmaktır Aşk

Kerem Cem kimdir?

Almış Olduğu Ödüller:

- En İyi Çıkış Yapan Şarkıcı (POPSAV Başarı Ödülleri)

- En İyi Çıkış Yapan Erkek Solist (33. Altın Kelebek Ödülleri)

- En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı (Future Gençlik ve Müzik Dergisi)

- En İyi Pop Erkek Sarkıcı "Aşk Bitti" (13. Kral Tv Video Müzik Ödülleri)

- En İyi Pop Erkek Şarkıcı (10. İFA Ödülleri)

- En Sevilen Türk Erkek Şarkıcı (Jetix)

- HSM-2 Şarkılarını Kendi Diline En İyi Adapte Eden Şarkıcı (Walt Disney)

- En Sevilen Erkek Sanatçı (Algida Max)

- En İyi Orkestralı Video Klip "Sana Ferrari Gerekti" (Gerçek Pop)

- Türkiye'nin En Güzel Yüzlü Erkek Dizi Oyuncusu (Ayaklı Gazete)

- En İyi Türk Pop Sanatçısı (Altın Kariyer Ödülleri Muğla Üniversitesi)

- Yılın En Beğenilen Pop Yıldızı (Aka Koleji Yılın En İyileri)

- Yılın Sanatçısı (Ege Üniversitesi)

Kerem Cem kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi