Jale Bayhan kimdir, kaç yaşında vefat etti?

Eski Türkiye güzeli Jale Bayhan vefat etti. Eski tescilli güzeli tanımayan binlerce kişi ise Jale Bayhan kimdir? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Jale Bayhan kimdir, kaç yaşında vefat etti?

1976'da Türkiye Güzeli seçilen Jale Bayhan Yazıcıoğlu hayatını kaybetti. 14 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Yazıcıoğlu, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Kanserinin üç kez beynine sıçraması nedeniyle ameliyat olan Yazıcıoğlu Fenerbahçe Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Jale Bayhan Yazıcıoğlu'nu Trabzonsporlu taraftarlar da yakından tanımaktadır. Vefat eden Yazıcıoğlu 1976'da Trabzonspor'un 1-0 kazandığı tarihi Liverpool maçında başlama vuruşunu yapmıştı

Milliyet gazetesinin düzenlediği yarışmada 1976 Türkiye güzeli ve aynı yıl Dünya Güzellik Kraliçeliği yarışmasında da 6. olmuştur. Jale Bayhan, 1976 yılında oynanan tarihi Trabzonspor-Liverpool maçının başlama vuruşunu yapmış, bordo-mavililer karşılaşmayı 1-0 kazanmıştı.

Jale Bayhan kimdir, kaç yaşında vefat etti?

TRABZONSPOR'DAN MESAJ

Trabzonspor, Yazıcıoğlu'nun vefat haberinin ardından mesaj yayınladı. Bordo mavili kulüp açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Avrupa serüvenimizin mihenk taşlarından; kendi evimizde oynadığımız Akranes ve Liverpool mücadelelerinin sembolik başlama vuruşunu yapan 1976 Türkiye Güzeli Jale Bayhan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kulüp tarihimizin unutulmaz bu iki zaferinde yer alan, bize şans getiren Jale Bayhan’ı rahmet ile anıyor; sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Jale Bayhan kimdir, kaç yaşında vefat etti?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi