İYİ Parti adayı Oğul Aktuna kimdir nereli ? Oğul Aktuna'nın babası kimdir

İstanbul'un tanınan isimlerinden Oğul Aktuna'nın İYİ Parti'den aday olması dikkat çekti. Oğul Aktuna kimdir nereli kaç yaşında babası kimdir merak ediliyor.

İYİ Parti adayı Oğul Aktuna kimdir nereli ? Oğul Aktuna'nın babası kimdir

Siyasi camiada Oğul Aktuna'nın İYİ Parti'ye katılması ve milletvekili adaylığı konuşuluyor. İstanbul üçüncü bölge milletvekili aday adaylığını açıklayan ve Sağlık eski Bakanının oğlu olan Oğul Aktuna kimdir nereli kaç yaşında babası kimdir merak ediliyor. İşte oğul aktuna hakkında merak edilenler...

İYİ Parti adayı Oğul Aktuna kimdir nereli ? Oğul Aktuna'nın babası kimdir

OĞUL AKTUNA KİMDİR? BABASI KİM?

Eski Sağlık Bakanı ve Bakırköy eski Belediye Başkanı Yıldırım Aktuna'nın oğlu olan Oğul Aktuna, hekim ve siyasetçi Yıldırım Aktuna ile tiyatro ve
sinema oyuncusu Zeliha Berksoy'un tek çocuğu olarak 10 Aralık 1971’de İstanbul’da doğdu.

İlkokulu Işık Lisesi’nde, ortaokul ve liseyi Tarhan Koleji’nde tamamladı. İngiltere’de Henley College’de 1 yıl ekonomi eğitimi aldıktan sonra işletme eğitimi almak için
ABD’ye gitti. 1990-1994 döneminde ABD’nin Oregon eyaletinde bulunan Portland Üniversitesi’nde Yöneticilik ve Pazarlama branşlarında uzmanlaşarak üniversite
eğitimini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Pepsi-Cola firmasında işe başladıktan 1 yıl sonra 8 aylık askerlik hizmetini Deniz Kuvvetlerin’de tamamladı. Ardından Toprak Holding’de Finans Müdürü olarak işe başladı. Toprak Holding’in sahibi Halis Toprak (https://halistoprak.kimdirkimdir.com)’ın yardımcısı olarak 5 yıl görev yaptı. Toprak Yatırım Bankası’nın kurucuları arasında yer aldı.

2003’te ABD, Oregon’daki Portland Üniversitesi’nde iş geliştirme alanında yüksek lisans eğitimine başladı. Master eğitimini 2005’te okul birincisi olarak tamamladı. Amerika’da aldığı iş tekliflerini reddederek Türkiye’ye döndü ve Oyak Emeklilik’te çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Oyak Grubu’nun Ereğli Demir Çelik Fabrikalarını özelleştirme ihalesinden almasından sonra bu fabrikanın Dış Lojistik Danışmanı oldu. Beş yıllık görevinde EDÇ fabrikalarının üretiminin yüzde 90’ını oluşturan hammadde ithalatının nakliyesini organize ederek çok önemli anlaşmalara imza attı. 

İYİ Parti adayı Oğul Aktuna kimdir nereli ? Oğul Aktuna'nın babası kimdir

2014 yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bakırköy Belediye Başkan adayı olan Oğul Aktuna'nın hayali, genel merkez tarafından Bakırköy adaylarının dışında bir aday göstermesiyle gerçekleşmedi.

Siyasetten kopmayan Oğul Aktuna 24 Haziran erken genel seçimlerinde İstanbul. üçüncü bölge milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi