İnci Türkay Kimdir?

İnci Türkay Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar..

İnci Türkay Kimdir?

İNCİ TÜRKAY KİMDİR?

Güzel oyuncu, 15 Temmuz 1972 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Siyah adında bir köpeği vardır. 2009 yılının başında Tayga Toys adında, tamamen tahtadan, geri dönüşümlü, bitkisel boyalarla renklendirilmiş oyuncaklardan oluşan bir oyuncakçı açmıştır.

Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünde tamamlamıştır. Konsevatuar eğitimininin ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmıştır.

İlk olarak 2001 yılında Tarkan Karlıdağ'ın yönettiği ve Levent Kazak ’ın senaryosunu yazdığı “Dünya Varmış” dizisinde "Hülya" rolüne hayat vermiştir. 2002 Yılında Tardu Flordun ile başrollerini paylaştığı “İki Oda Bir Sinan” dizisinde "Aslı" rolünü canalandırmıştır. Daha sonra, belki de hayatının kariyerini yaptığı “Sihirli Annem” dizisinde 2003 ten 2006 ya kadar başrol oyuncusu olarak "Betüş" rolünde oynayarak çocukların büyük sevgisini kazanmıştır. Çocukların en çok sevdiği ünlüler arasında ilk sıralarda yerini almıştır.

Ardından, “Duma Duma Dum” adlı programında sunuculuğunu yapmıştır. Sihirli Annemden sonra bir süre projelerde yer almamıştır.  2009 Yılında Gani Müjde'nin hem yönetmen hem senarist olduğu “Teyzanne” dizisinde oynamış fakat  reyting kurbanı olan dizi "6.Bölüm"de final bile yapmadan yayından kaldırılmıştır. Onun ardından “Şahane Çocuklar” adlı Kanal 1 de yayımlanan programın sunuculuğunu yapmıştır. Kanal 1'in kapanması nedeniyle program da bitmiştir. 2010 da Kanal D'de yayımlanan “Cuma'ya Kalsa” adlı dizide başrol oyuncusu olarak "Şebnem" karakterini oynamıştır. Malesef ki bu dizi de 12. bölümde reyting kurbanı olmuştur. Ardından “Sihirli Annem” dizisinin kadrosuna tekrar seçilmiş ve dizi yoğun istek üzerine 2011 tarihinde yeniden başlamıştır. Aynı yıl Engelsiz Yaşam Vakfı'nın yılın en iyilerini belirlediği ödül töreninde Betüş karakteriyle "en sevilen dizi kahramanı" seçilmiştir.  2012 yılında Sihirli Annem dizisi bittikten sonra TRT Çocuk'ta yayınlanan “Köstebekgiller” dizisinde oynamaya başlamıştır.

Türkay, 2004 yılında iş adamı Ahmet Eroğlu ile dünyaevine girmiştir. Bu evlilikten, Ali adında bir oğlu vardır. 2009 yılında eşi ile yollarını ayırmıştır. 

ROL ALDIĞI FİLMLER:

- Arkadaşım Max    
- Kızım İçin     
- Köstebekgiller: Perili Orman    
- Köstebekgiller 2: Gölgenin Tılsımı    

ROL ALDIĞI TELEVİZYON DİZİLERİ:

- Ferhunde Hanımlar 
- Dünya Varmış      
- İki Oda Bir Sinan     
- Sihirli Annem    
- Teyzanne    
- Cuma'ya Kalsa    
- Sihirli Annem    
- Köstebekgiller    
- Rengarenk      

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Çılgın Ruh : Noel Coward 
İhtiras : John Baker 
Tuhaf Bir Çift : Neil Simon 
Sylvia : A.R.Gurne

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler