İlyas Yalçıntaş Kimdir?

Bir yarışma programı ile hayatı değişen İlyas Yalçıntaş nasıl şarkıcı oldu? İlyas Yalçıntaş kimdir? İşte hakkındaki detaylar...

İlyas Yalçıntaş Kimdir?

İLYAS YALÇINTAŞ KİMDİR?

İlyas Yalçıntaş, 7 Mart 1989 tarihinde  Erzincan'da dünyaya gelmiştir.

 Lise eğitimini Küçükçekmece İMKB Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır.

2014 yılında X Factor Türkiye yarışmasına arkadaşları İskender Külekçi'nin sözlerini yazdığı, bestesini Orçun Karamuk'un yaptığı "İncir" adlı şarkıyla katılmış ve Türkiye'de birçok insanın dikkatini çekmiştir. 2015 yılında Behzat Gerçeker & Enbe Orkestrası ile "İncir" adlı şarkısını tekrar düzenlemiştir. "İncir" adlı şarkısıyla Kral Pop ve TTNet Müzik listelerinde birinci sıraya yükselmiştir.

2015 yılında; ilk single çalışması olan İncir'i, ikinci single çalışması olan Olmazsa Olmazımsın'ı ve ilk albümü olan Aşk Adam Seçiyor'u çıkarmıştır. İncir adlı single çalışmasında Enbe Orkestrası ile, Olmazsa Olmazımsın adlı single çalışmasında Enbe Orkestrası ve Büşra Periz ile ortak çalışmıştır. 2016 yılında ikinci albümü olan İçimdeki Duman'ı çıkarmıştır. 2015 yılında çıkardığı tüm single ve albümleri 2016 yılında çıkardığı İçimdeki Duman adlı albümünde toplamıştır. İçimdeki Duman albümünde yer alan "İncir", "Olmazsa Olmazımsın", "Nefes" ve "İçimdeki Duman" "Bu Nasıl Veda" adlı şarkılara klipler çekilmiştir. Mayıs 2018'de, Feride Hilal Akın ile düet yaptığı teklisi Şehrin Yolu yayımlamıştır. Şarkının sözü İlyas Yalçıntaş'a, bestesi İlyas Yalçıntaş ve Emre Can Yıldız'a, ve düzenlemesi Aytaç Kart'a aittir.

ALBÜMLERİ:

İçimdeki Duman (2016)

TEKLİLERİ:

Gel Be Gökyüzüm (2017), Yağmur (feat. Aytaç Kart) (2018), Şehrin Yolu (feat. Feride Hilal Akın) (2018), Bilmece (2018), Neredesin Sen (2019)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi