Howard Schultz kimdir? Starbucks CEO'su neden istifa etti? ABD Başkanı adayı mı olacak?

ABD'de Starbucks zincirinin kurucusu Howard Schultz'un ismi konuşuluyor. ABD Başkanı Donald Trump'a rakip olarak gelecek seçimde ABD başkan adayı olmayı planlayan Howard Schultz kimdir kaç yaşında Starbuck CEO'su neden istifa etti kariyeri ve başarıları Schultz ailesi araştırılıyor.

Howard Schultz kimdir? Starbucks CEO'su neden istifa etti? ABD Başkanı adayı mı olacak?

Starbucks’ı 36 yılda tek bir kahve şubesinden, ikonik küresel bir zincir haline getiren Starbucks CEO’su Howard Schultz emekliliğe ayrılıyor ve ABD başkanlık yarışına katılabilir. Starbucks’ı 36 yıl boyunca yöneten Schultz, New York Times ile yaptığı bir röportajda başkanlık yarışına girmeyi düşünebileceğini söyledi. Bütün dünyada ilgi uyandıran Howard Schultz kimdir kaç yaşında Starbuck CEO'su neden istifa etti ABD başkan adayı mı olacak kariyeri ve başarıları neler Schultz ailesi merak ediliyor. İşte başarılı CEO hakkında bilgiler...

Starbucks CEO'su Howard Schultz kimdir? ABD Başkanı adayı mı olacak?
 

HOWARD SCHULTZ KİMDİR? HOWARD SCHULTZ'UN HAYATI

Howard D. Schultz 19 Temmuz 1953'te Brooklyn, New York'ta doğdu ve ailesiyle birlikte 3 yaşındayken, Brooklyn'in güneybatısındaki bir semt olan Canarsie'deki Bayview Housing bölgesine taşındı.

Schultz, basketbol sahalarına evinin etrafında ve okuldaki futbol sahasına liderlik eden doğal bir atletti. 1970 yılında Kuzey Michigan Üniversitesi'ne bir futbol bursuyla Canarsie'den kaçışını yaptı.

1975 yılında Northern Michigan Üniversitesi'nden iletişim alanında lisans derecesi ile üniversiteden mezun olduktan sonra Schultz, ABD'de Avrupalı kahve makineleri satan bir şirket olan Hammarplast için cihaz satıcısı olarak çalıştı. 1987'de kahve şirketi Il Giornale'yi kurduktan sonra Starbucks'ı satın aldı ve şirketin CEO'su ve başkanı oldu.

2000 yılında Schultz, Starbucks CEO'su olarak istifa ettiğini açıkladı. Ancak sekiz yıl sonra şirketi yönetti. 2014 yılında, Starbucks dünya çapında 21.000'den fazla mağaza ve 60 milyar dolarlık bir piyasa kapağına sahipti. 

Schultz, yatırımcıları Amerikalıların 50 sent almaya alışkın oldukları bir içecek için yüksek fiyatlara ayırdıklarını inandırmak zorunda kaldı. O zamanlar, Amerikalıların çoğu, Nescafé hazır kahvelerinin bir çay kaşığından yüksek dereceli bir kahve çekirdeği bile bilmiyorlardı. Aslında, Amerika Birleşik Devletleri'nde kahve tüketimi 1962'den beri aşağı gidiyordu.

2000 yılında Schultz, Starbucks CEO'su olarak istifa ettiğini açıkladı. Ancak sekiz yıl sonra şirketi yönetti. CBS ile yapılan 2009 röportajında ​​Schultz, Starbucks'ın misyonunu şöyle söyledi: "Bizler, karınlarını doldurma işinde değiliz, ruhları doldurma işindeyiz."

Starbucks CEO'su Howard Schultz kimdir? ABD Başkanı adayı mı olacak?

BAŞARISI

2006 yılında, Howard Schultz, Forbes dergisinin ABD'deki en zengin 400 kişiyi sunan Forbes dergisinin “Forbes 400” listesinde 359 numarada yer aldı. 2013 yılında, aynı listedeki 311 numaranın yanı sıra Forbes'in dünya çapındaki milyarderler listesinde 931 sayılı sırada yer aldı. Bugün, hiçbir şirket Starbucks'tan daha fazla yerde daha fazla kişiye daha fazla kahve içeceği satmıyor. 2012'ye gelindiğinde, Starbucks dünya çapında 39 ülkede 17.600'den fazla mağazayı kapsayacak şekilde büyüdü ve piyasa değeri 35,6 milyar dolar olarak belirlendi. 

Starbucks CEO'su Howard Schultz kimdir? ABD Başkanı adayı mı olacak?

TRUMP'IN GÖÇMEN POLİTİKASINA KARŞI

Starbucks’ı 36 yıl boyunca yöneten Schultz, New York Times ile yaptığı bir röportajda görevinden istifa ettiğini ve ABD'de başkanlık yarışına girmeyi düşünebileceğini söyledi. 

2016 yılındaki başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Hillary Clinton’a oy vereceğini açıklayan Starbuck CEO’su, geçen yaz Virginia Charlottesville’de gerçekleşen ırkçı şiddet olaylarının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştirmişti.

Starbucks aralarında eşcinsel evlilikler, göçmenlik ve Trump’ın bazı Müslüman ülke vatandaşlarına uyguladığı seyahat yasağı gibi konularda muhalif bir tutum sergilemişti ve şirket geçen sene beş yıl içinde toplam 10 bin sığınmacıyı işe almayı planladığını duyurmuştu.

HOWARD SCHULTZ'UN EŞİ VE ÇOCUKLARI

Howard Schultz, eşi Sheri (Kersch) Schultz ve iki çocuk Jordan ve Addison ile birlikte Washington, Washington'da yaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi