HÖH nedir? Halk Özel Harekatı lideri Fatih Kaya kimdir

AK Parti ile ilişkilendirilen kendilerine Halk Özel Harekatı ismini veren kısaca HÖH olarak bilinen oluşum hakkında soruşturma açıldı. HÖH nedir kimlerden oluşur neden kuruldu detaylar burada

HÖH nedir? Halk Özel Harekatı lideri Fatih Kaya kimdir

15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte bir anda ortaya çıkan ve son haftaların en çok konuşulan konuları arasına giren Halk Özel Harekatı hakkında soruşturma başlatıldı. Sivil silahlanmayı teşvik eden ve dernekleşen kısa adı HÖH olan oluşum Halk Özel Harekatı nedir ve HÖH lideri Fatih Kaya kimdir soruları merak ediliyor. İşte HÖH ve Fatih Kaya hakkında önemli bilgiler... 



HÖH NEDİR? HALK ÖZEL HAREKATI LİDERİ FATİH KAYA KİMDİR?

Halk Özel Harekatı'nın lideri Fatih Kaya basına yaptığı açıklamada, HÖH'ün Trabzon Ortahisar'da kurulduğunu açıkladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bireysel silahlanmaya gittikleri, AK Parti’nin talimatıyla hareket ettikleri iddiası Meclis’e taşınan Halk Özel Harekât’ın (HÖH) genel başkanı Fatih Kaya, bir yılda 22 ilde 7 bin üyeye ulaştı. HÖH'ün merkezi Trabzon'dadır. 

HÖH lideri Fatih Kaya, oluşum hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: "Hain darbe girişimine karşın bir talimatla milletimizle birlikte meydanlara indik. HÖH çadırını 16 Temmuz'da ilk Trabzon'da kurduk. 30 Kasım 2016'da derneğimizi kurduk. İlk girişte 10 lira, aylık olarak ise sembolik bir lira alıyoruz. Beş ay öncesine kadar 121 şubemiz vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı kapattık. "

Paramiliter bir oluşum olduğu iddia edilen derneğin 22 ilde aktif olduğu ortaya çıkmıştı.

Halk Özel Harekatı, Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde kaydı bulunan “resmi” bir dernek olarak görülüyor. Derneğin faaliyet alanı ‘düşünce temelli dernekler’, detaylı faaliyet alanı ise ‘sosyo politik alanda faaliyet gösterenler’ olarak tanımlanıyor. 


HÖH YAZILI ARAÇLAR ORTAYA ÇIKTI

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından 'HÖH-Halk Özel Harekat' yazan bir araç İstanbul sokaklarında dolaşmaya başlamıştı.

Daha önce de İstanbul Ataşehir’de H.Ö.H yazısı ile birlikte bir Osmanlı amblemi ve Türk bayrağı logosunun yer aldığı ticari tipteki bir araç görülmüştü.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan söz konusu derneği meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya HÖH'ün ne olduğunu sormuştu. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler