Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?

HDP'de Selahattin Demirtaş'ın aday olmadığı 3. Olağan Kongrede Pervin Buldan ile birlikte eş genel başkan adayı seçilen HDP kurucusu Sezai Temelli hakkında detaylı bilgiler...

Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?

Halkların Demokratik Partisi'nde Selahattin Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından 3’üncü Olağan Kongre’de HDP kurulları çalışma yaparak Pervin Buldan ve Sezai Temelli isimlerini eş genel başkan adayı olarak belirledi. Kongrede Buldan ve Temelli, partinin eş genel başkanları seçildi. HDP'nin kurucularından olan Sezai Temelli kimdir kaç yaşında nereli daha önce hangi partideydi merak ediliyor. İşte siyasetçi hakkında merak edilenler...



HDP EŞ Genel Başkan adayı Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?

SEZAİ TEMELLİ KİMDİR? 

Sezai Temelli, 1963 yılında İstanbul’da doğdu. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu. Aynı fakültede doktora çalışmalarını tamamlayan Temelli, 1986 yılından itibaren önce araştırma görevlisi, sonrasında da öğretim üyesi olarak İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yaptı. ÖES(Öğretim Elemanları Sendikası) ve Eğitim Sen üyesi olarak sendikal mücadelenin de içinde bulunan Temelli, 2016 yılında 675 Sayılı OHAL KHK’sı ile üniversiteden ihraç edildi.

HDP EŞ Genel Başkan adayı Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?

Uzun süre Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP)’nde siyaset yapan Sezai Temelli, 2009 yılında Ufuk Uras ile birlikte partiden ayrıldı. 2013 yılında Halkların Demokratik Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

HDP EŞ Genel Başkan adayı Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?

7 Haziran 2015 seçiminde İstanbul Milletvekili olarak 25’inci Dönem Parlamentosunda yer alan Temelli, 1 Kasım 2015’te de İstanbul 2’inci Bölge 3’üncü sıradan milletvekili adayıydı ancak seçilemedi.

HDP’nin Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını yapan Temelli’nin eş genel başkan adayı olduğunun açıklanmasının ardından kendisiyle ilgili en sık hatırlatılan konu, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliği referandumuna “Yetmez ama Evet” diyenler arasında olduğuydu. 

HDP EŞ Genel Başkan adayı Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?

Evli ve 3 çocuk babası olan Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çözüm Süreci kapsamında Diyarbakır'da düzenlediği etkinlikleri eleştirdiği sırada etkinliklere katılan Mesut Barzani, İbrahim Tatlıses ve Şivan Perver'e hakaret eden Twitter mesajlarıyla gündeme gelmişti.

Temelli, Erdoğan'ın Barzani, Tatlıses ve Perver ile birlikte yer aldığı fotoğraf karesini Twitter hesabından üzerine "Düşmanın seni övüyorsa, sende p.ştluk vardır." notunu düşerek paylaşmıştı.

Temelli 2 yıl aradan sonra attığı başka bir Twitter mesajında hakareti nedeniyle özür diledi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?
HDP EŞ Genel Başkan adayı Sezai Temelli kimdir nereli kaç yaşında?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler