Hazal Kaya Kimdir?

Hazal Kaya kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

Hazal Kaya Kimdir?

HAZAL KAYA KİMDİR?

Leyla Hazal Kaya, 1 Ekim 1990'da İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Annesi ve babası avukat olan Kaya, İstanbul Balat’ta büyümüştür. 1997 yılında annesi ve babası ayrıldıktan sonra oyuncu annesiyle birlikte yaşamaya başlamıştır.

Hazal Kaya Kimdir?

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Güzel oyuncu, ilkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda, liseyi ise İstanbul İtalyan Lisesi'nde okumuştur. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir. Sanatın çeşitli alanlarıyla küçük yaşlarda ilgilenmeye başlamış ve 4.5 yaşında keman, 7 yaşında bale dersleri almaya başlamıştır. Lisede, okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya lise devam ederken katalog çekimlerine ve bazı ajanslara da başvuruda bulunmuştur. Lisede eğitim hayatına devam ederken Cola Turka’nın reklam yüzü oldu. 2006 yılında Acemi Cadı dizisinde 46. bölümde konuk oyuncu olarak yer almış ve  Pelin karakterine can vermiştir. 2007 yılında lise 2. sınıftayken ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynamıştır. Kanal D'de yayınlanan, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal Ziyagil'i canlandırmıştır.  İlk oynadığı film ise 2011 yılında gösterime giren Selçuk Aydemir’in yapımını üstlendiği Çalgı Çengi filmidir. Aynı zamanda Ekol Drama'da Ayla Algan'dan ders almıştır. Ardından Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi'nde Ümit Çırak'tan eğitim almıştır. Türkçe'yle birlikte İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerini de konuşabilmektedir.

14 Ocak 2011 Show TV'de başladığı Adını Feriha Koydum adlı diziyle ekranlara geri dönmüştür. Başrolünü Çağatay Ulusoy'la paylaştığı dizide Feriha Yılmaz Sarrafoğlu karakterini canlandırmıştır. Aynı sene içinde başrolünü Ayça Bingöl ve Selin Şekerci ile paylaştığı Ay Büyürken Uyuyamam adlı sinema filminde Hülya karakterine hayat vermiştir. Yine başrolünü Engin Altan Düzyatan ile paylaştığı Bu Son Olsun adlı sinema filminde de Lale karakterini canlandırmıştır.

Hazal Kaya Kimdir?

Ardından annesi Ayşegül Kaya ile birlikte Bingo reklamları için kamera karşısına geçtmişlerdir. Adını Feriha Koydum dizinin 2. sezon finalinde diziden ayrılan Hazal, 2012-2013 sezonunda ATV'de yayınlanan Son Yaz-Balkanlar 1912 ile ekrana döndü. Emine karakterini canlandırmıştır. Ancak dizi iyi reyting almadığı gerekçesiyle yayından kaldırıldı. Daha sonra Kanal D'de yayınlanan A.Ş.K. adlı dizide tenis hocası Azra Özak karakterini canlandırmıştır fakat dizi 13. bölümde final yapmıştır. Bir süre sonra da yönetmenliğini Onur Ünlü'nün yaptığı İtirazım Var filminde Zeynep Bulut karakterini canlandırmıştır.

Birçok kategoride 2014’ün en önemli isimlerini seçen ichaps’te sanatçılar kategorisinde Hazal Kaya uluslararası mükemmellik madalyası alarak "dünyanın en etkili isimleri" arasında yer aldı. 2015 yılında ise TV8'de yayınlanan, başrolünü Aras Bulut İynemli ile paylaştığı Maral: En Güzel Hikayem dizisinde Maral Erdem karakterini canlandırmıştır. Türk dizilerini yayınlayan ve Türk magazin dünyası ile ilgili özel programlar yayınlayan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC kanallarında yapılan anketin sonuçlarına göre en fazla beğenilen Türk kadın sanatçılar anketinde 4. sırada yer almıştır. Aynı zamanda 4 kıtada 35 farklı ülkeden bulunan, 2010 Ağustos - 2015 Ağustos dönemini kapsayan resmi açıklamaları derlenen araştırmaya göre de en popüler 10 kadın oyuncu listesinde 6. sıradadır.[16] "Lebanon Awards 2015" ödülünü kazanan tek Türk sanatçıdır. Yine Mayıs 2011 - Mayıs 2016 arasında, 4 kıta ve 35 farklı ülkeden elde edilen reyting sonuçlarına göre düzenlenen en popüler 10 kadın oyuncu listesinde 6. sıradadır. Mayıs 2016 itibaren listede 6. sıradan 5. sıraya yükseltti. En güzel 10 kadını 2016 listesinde de 5. sıradadır.

Hazal Kaya Kimdir?

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu geçmişte; Sarp Bozkurt, Umut Kurt, Cahit Baha Pars gibi isimlerle aşk yaşamıştır. Şu an ise 6 Şubat 2019 tarihinde ise uzun süredir sevgilisi olduğu Ali Atay ile dünya evine girmiştir. Çift, bebeklerini kucaklarına almak için heyecanla bekliyor.

Hazal Kaya Kimdir?

OYNADIĞI FİLMLER:

Çalgı Çengi, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Ay Büyürken Uyuyamam, Bu Son Olsun, Mavi Dalga, Kırık Kalpler Bankası   

ROL ALDIĞI DİZİLER:

 Sıla, Taşların Sırrı, Acemi Cadı, Genco, Aşk-ı Memnu, Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Adını Feriha Koydum, Son Yaz-Balkanlar 1912, A.Ş.K., Maral: En Güzel Hikayem, Bizim Hikaye   

Hazal Kaya Kimdir?

REKLAM FİLMLERİ:

Tofita, Nescafe, Molped, Turkcell, Eti Burçak, Penti, Bingo, Lux Arabia

ROL ALDIĞI MÜZİK KLİPLERİ:

Aslı Güngör - "İzmir Bilir Ya", Selçuk Balcı - "Deniz Üstünde Fener"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler