Hasan Uysal kimdir? Basın duayeni hayatını kaybetti

Türk basını Hasan Uysal'ı kaybetmenin acısını yaşıyor. Gazeteci Hasan Uysal kimdir neden öldü hayatı başarılar merak ediliyor

Hasan Uysal kimdir? Basın duayeni hayatını kaybetti

Türk basını, duayen gazeteci Hasan Uysal'ın ölüm haberiyle sarsıldı. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Büro’da uzun süre siyasi partiler ve parlamento muhabirliği yapan Hasan Uysal, bir süredir Ayvalık’ta yaşıyordu. Sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçiren duayen gazeteci Hasan Uysal hayatını kaybetti. Uysal'ın cenazesi, yarın Ayvalık Şehitler Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.Hasan Uysal kimdir kaç yaşındaydı hayatı başarıları kariyeri hakkında detaylı bilgiler burada...


Hasan Uysal kimdir? Basın duayeni hayatını kaybetti

GAZETECİ HASAN UYSAL KİMDİR

1954 yılında Kütahya'da ev hanımı ve memur babadan dünyaya geldi. İlkokulun ilk üç sınıfını Konya Ereğli'de okuyup geri kalan öğretim hayatını Kütahya'da tamamladı. Bu dönemde genç milli futbol takımına çağrıldı. 1972-73 döneminde ODTÜ'yü Türkiye üçüncüsü olarak kazanarak Ankara'ya adım attı.

Hasan Uysal kimdir? Basın duayeni hayatını kaybetti

Okulunu bırakıp yeni açılan Spor Akademisi'ne geçti ve 1978'de mezun olup 56 kişi arasına girdi. Bu süreçte 35 bin üyeli Amatör Sporcular Derneği Başkanlığı yaptı ve profesyonel sporcuların sendikalaşması için çalıştı.

1 Mayıs 1979 tarihinde Politika Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. Gazete kapatılınca THA'ya geçti. Kısa dönem askerlik yapmak için THA'dan ayrıldı. Askerlik dönüşü, Cumhuriyet Gazetesi'nde 9 yıl çalıştı. Bu süreçte, on biri, "yılın gazetecisi" olmak üzere 40'ın üzerinde ödül aldı. 1987'de yılın en çok satan kitabı olan "Gizli Örgüt Nasıl Kurulur" yayınlandı. Üçü, yılın en çok satan kitabı olmak üzere, birçok kitabı yayınlandı.

Hasan Uysal kimdir? Basın duayeni hayatını kaybetti

Çağdaş Gazeteciler Derneği yöneticiliği, İHD Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Hasan Uysal, Demokrat Dergisi, Özgür Gündem, Özgür Ülke, 2000'e Doğru ve Aydınlık gazetelerinde yazdı. Yaklaşık 3.5 yıl SHP'de TBMM Grup danışmanlığı yaptı. Son olarak da Siyah Beyaz Gazetesi ile Öteki ve İmge Yayınevi'nde çalıştı. Hasan Uysal, bir süre önce de Ayvalık'a yerleşmişti. Uysal'ın kitaplarından bazıları şunlar: Gizli Örgüt Nasıl Kurulur, Haymatlos Nasıl yapılır, İsveç'te Biz, Böyle Başa, Adı Afganistan, Kurtlu Kokteyl, Ters Köşe-Gri Yazılar.

Uysal, Türk edebiyatından, siyasetine basın dünyasından sanat dünyasına kadar onlarca usta isimle yaşadığı anekdotlardan oluşan ‘Parasızlıkta İlk Satılacak Anılar’ adlı tek kişilik oyunu da sahnelemişti.

Hasan Uysal kimdir? Basın duayeni hayatını kaybetti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler