Hamdi Alkan Kimdir?

Hamdi Alkan Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Hamdi Alkan Kimdir?

HAMDİ ALKAN KİMDİR?

Hamdi Alkan, 15 Temmuz 1967 yılında Hatay'da Döver köyünde dünyaya gelmiştir. Biri kız, beşi erkek 6 kardeşin en küçüğüdür. Babası emekli memur, annesi ise ev hanımıdır. 

Yüzmekten ve yatağına uzanıp film seyretmekten hoşlanan Hamdi Alkan’ın; afişler, teneke oyuncaklar, eski jilet koleksiyonu, kibrit koleksiyonu, dürbün koleksiyonu, resim koleksiyonu, tesbih koleksiyonu, kalem koleksiyonu, çakı koleksiyonu, kartvizit koleksiyonu gibi koleksiyonları vardır.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Antakya‘da okuyan Alkan daha sonra İstanbul’a gelerek kazandığı Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden 12 senede elektrik mühendisi olarak mezun olmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tiyatro bölümünde tiyatro hocalığı, genel sanat yönetmenliği yapmaktadır. Yıldız Teknik Üniversitesi oyuncularının bütün oyunlarına bazen yönetmen, bazen sponsor olarak destek olmaktadır.

13 Mart 2015 tarihinde Tokat’ta gösterime giren ve günler öncesinden biletleri tükenen Selam:Bahara Yolculuk filminin yönetmenliğini üstlenmiştir. Başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan yer almış ve filmde rol alan Türk oyunculara Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova gibi Kırgız oyuncular da eşlik etmiştir.

1990’lı yıllarda TRT’de başlayan “3 aşağı 5 yukarı” adlı programla TV dünyasına ilk adımını atmıştır. Gafur Hüner ve Yalçın Menteş‘le çalışan Hamdi Alkan, TRT’de ve birçok özel kanalda skeçler ve komedi programları yapmıştır. Televizyonlarda spor kendi yaptığı komedi programı Öz ofsayt’la başlamıştır. Daha sonra “Reyting Reyting” sonrasında” "Reyting Hamdi” ve “Hamdi Alkan TV” olarak bilinen komedi programlarını yapmaya devam etmiş sonrasında kendi dizilerini çekmeye başlamıştır.

Sadece çocukların yer aldığı TV’deki ilk çocuk mizah programı olan “Yumurcak TV”yi ATV’ de 36-37 hafta sürdürmüştür.

2001 yılında “Şellale” adlı filmde konuk oyuncu olarak Hülya Koçyiğit, Tuncel Kurtiz, Aykut Oray, Ali Sürmeli, Ege Aydan, Nurgül Yeşilçay, Fikret Kuşkan ile birlikte oynamıştır.

2004 yılında Show TV’de Türkiye'nin Yıldızları yarışması projesini yapmıştır. Buradan dereceye giren Beren Saat ve Engin Akyürek oynadığı dizilerde meşhur olmuştur.

2007 yılında Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım sinema filminin yönetmenliğini yapmıştır. Filmin başrollerinde Vural Çelik, Yasemin Çonka, Hakan Yılmaz, Tamer Karadağlı ve Mahkûmlar oynamıştır.

Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı ve 2009 yılında Hamdi Alkan‘ın yönetmenliğini yaptığı Dersimiz Atatürk sinema filminde başrollerde Halit Ergenç, Çetin Tekindor, Batuhan Karacakaya, Canan Hoşgör, Tolga Savacı oynamıştır.

Alkan, 1989 yılında 22 yaşındayken Canan Hoşgör ile evlendi. Bu evliliğinden Zeynep  ve Ayşe  adlarında iki kızı vardır. Çift, 1999 yılında boşanmıştır. Daha sonra 2006 yılında tekrar evlenmişlerdir.  Mart 2012 yılında ise  tekrar boşandılar.

Hamdi Alkan, 24 Nisan 2014 tarihinde Selen Görgüzel ile Roma’da dünyaevine girmiştir.

Rol aldığı film ve diziler: Yol Ayrımı, En İyi Arkadaşım, Afacanlar Kampı, Yumurcaklar Kampı, Cennet Mahallesi, Bayrampaşa: Ben Fazla Kalamayacağım, Muhteşem Yüzyıl, Pamuk Prens, Hayat Bazen Tatlıdır, Geleceğin Starı, Erkenci Kuş, Meleklerin Aşkı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler