Haluk Levent Kimdir?

Haluk Levent kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Haluk Levent Kimdir?

HALUK LEVENT KİMDİR?

Haluk Levent, 26 Kasım 1968 tarihinde  Adana'da dünyaya gelmiştir. Dokuz kardeşin sekizincisi olan ünlü şarkıcı, ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıklarını söylemiştir.

EĞİTİM HAYATI:

İlk ve ortaokulu Adana'daki  Sabancı İlköğretim Okulu'nda, okumuştur. Ardından liseyi de Adana Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. Liseden sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü'nü kazanmıştır. Kazandığı bu bölümde bir yıl okuduktan sonra devam etmemiştir. Sonra Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı'nı kazanmış bu bölümde de yine bir yıl devam etmiştir. İkinci yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü'nü kazandı ve devam etmemiştir. Ardından Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü'nü kazanmış, diğer bölümler gibi buraya da devam etmemiştir. Levent, son olarak Bilkent Üniversitesi Dil Öğretim'e kaydını yaptırmıştır.

Bu arada ticaretle de uğraşan Haluk Levent, işlerinin iyi gitmemesi üzerine İstanbul'a gitmiştir. Özellikle Ortaköy'de barlarda çalışarak geçimini sağlamaya çalışmıştır.

KARİYER HAYATI:

1992 yılının sonlarına doğru ilk albümü "Yollarda Bulurum Seni" yi Nokta Müzik''e yapmış ve albümü 600,000 adet satılmıştır.  Bu albümle birlikte tanınan Haluk Levent, sayısız hayır konserine çıkmıştır. Konserlerinden elde edilen gelirlerle yüzlerce insana diyaliz ve solunum makinesi almıştır

İlk albümünden sonra 1996'da "Bir Gece Vakti" ve "Arkadaş" albümlerini çıkarmıştır. Ünlü sanatçı,1989 yılında çekte tahrifat suçu işlediği gerekçesiyle 9 ay 15 gün Adana E tipi cezaevinde yatmıştır Cezaevindeyken "Mektup" adlı albümünü çıkaran Haluk Levent, cezaevinden çıkar çıkmaz askere alınmıştır.  Aynı dönemde "Yine Ayrılık" adlı albümü dinleyenlere sunmuştur.  Bu arada Haluk Levent'in "Mektup" adını verdiği şarkısının sözlerinin kendisine ait olduğunu savunan Sezen Cumhur Önal, Haluk Levent aleyhine tam 49 milyarlık dava açmıştır

Çevreci özellikleri ile de tanınan sanatçı, destek amacıyla 11 saat sahnede şarkı söyleyerek kırılması güç bir rekor denemesinde de bulunmuştur.  Haluk Levent, askerden döndükten sonra çıkardığı "www.leyla.com" albümüne eskisinden farklı olarak türkü veya eski bir parça koymamış sadece kendi şarkılarını söylemeyi tercih etmiştir. Sanatçının diğer albümü "Kral Çıplak" ise 2001'in Haziran ayında yayınlanmıştır. Bu albümden bir yıl sonra da "Bir Erkeğin Günlüğü" adlı albümünü piyasaya sürmüştür. Albümün ilk çıkış parçası da Ahmet Kaya'nın "Acılara Tutunmak" adlı parçası olmuştur.

Sanatçı, kısa sanat yaşamına on iki albüm, bin konser, iki kitap yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki tane rekor konser (on bir saatlik), onlarca çevre davası sığdırmıştır. 2010­'un son aylarında Hacivat Karagöz adlı albümünü çıkarmıştır. Sanal alemde izlenme rekorları kırdmış ama kaset-cd satışlarında bu oran görülmemiştir. 2014 yılının Şubat ayında Dostane isimli albümünü çıkarmıştır.

ALBÜMLERİ:

Yollarda / Bu Ateş Sönmez , Bir Gece Vakti, Arkadaş, Mektup, Yine Ayrılık, Www.leyla.com, Kral Çıplak, Bir Erkeğin Günlüğü, Özel Canlı İstanbul Konseri, Türkiye Turnesi 2003, Aç Pencereni, Annemin Türküleri, Akşam Üstü, Karagöz ve Hacivat, Dostane 

ÖZEL HAYATI:

2004 yılında Neslin Yonanlar ile dünyaevine girmiştir. Çiftin bu evlilikten Ela adında kızları olmuştur. Çift, 2017 yılında yollarını ayırmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler