Hadise Kimdir?

Hadise Açıkgöz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Hadise hakkındaki tüm detaylar...

Hadise Kimdir?

HADİSE AÇIKGÖZ KİMDİR?

Hadise Açıkgöz, 22 Ekim 1985 tarihinde Belçika'da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivaslıdır. Kumuk kökenli Gülnihal ve Lezgi kökenli Hasan Açıkgöz çiftinin ikinci kız çocuğudur. 11 yaşındayken anne ve babası boşanmıştır.

Hadise, 2003 yılında Idool 2003 yarışmasına katıldıktan sonra albüm teklifi alınca ilk albümünün hazırlıklarına başlamıştır. 2005'te yayımlanan ilk stüdyo albümü Sweat'te yer alan "Stir Me Up" şarkısıyla Belçika'da ve Türkiye'de tanınmıştır. Türk basınının kendisiyle ilgilenmesinden sonra kariyerini Türkiye'ye taşımıştır.

Hadise Kimdir?

KARİYER HAYATI:

2008'de ikinci stüdyo albümü Hadise'yi yayımllamıştır. İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşan albümde yer alan "Deli Oğlan" şarkısı Türkiye'de bir hit olmuştur. Sonraki yıl Türkiye'yi 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Düm Tek Tek" ile temsil ederek dördüncü olmuştur. Yarışma sayesinde popülerliğini artmıştır. Aynı yıl Fast Life ve Kahraman albümlerini satışa sunmuştur. Kahraman'ın çıkış şarkısı "Evlenmeliyiz" ile tekrar listelerde yer almıştır. 2011'de beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?'i yayımladı. Albümdeki "Superman", "Aşk Kaç Beden Giyer?" ve "Mesajımı Almıştır O" şarkılarına klip çekmiştir. 2014'te Tavsiye ve 2017'de Şampiyon albümlerini satışa sunmuştur.

Christina Aguilera, Brandy Norwood ve Beyoncé'den ilham aldığını ifade eden Hadise, bir Altın Kelebek Ödülü ve üç TMF Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazanmıştır.

Hadise, 2 Brains Records şirketi ile albüm anlaşması imzaladıktan sonra Yves Gaillard ile çalışarak ilk şarkısı "Sweat"'i hazırlamış ve 1 Kasım 2004'te single olarak satışa sunmuştur. Şarkı, Belçika'nın resmi listeleri Ultratop'ta 19 numaraya kadar yükselmiştir. Mayıs 2005'te ikinci single'ı "Stir Me Up"'ı yayımlamış ve ilk klibini de bu şarkıya çekmiştir. Şarkı sayesinde adı Türk basınında yer almıştır.  Ekim 2005'te üçüncü single'ı Milk Chocolate Girl'ü satışa sunmuştur. Şarkı, Ultratop listesinde 13 numaraya kadar yükselmiş ve Hadise'nin listede en fazla kalan single'ı olmuştur. Kasım 2005'e gelindiğinde ilk stüdyo albümü Sweat'i yayımlamıştır. Albümde yer alan "Ain't No Love Lost" ve "Bad Boy" şarkılarını single olarak da satışa sunmuştur. Bunlardan "Bad Boy", Ultratop'ta 22 numaraya kadar yükselmiştir. 

Hadise Kimdir?

Şarkıcı, Eylül 2007'de ikinci stüdyo albümünün ilk single çalışması "A Good Kiss"'i yayımladı ve klibini İstanbul'da çekmiştir. Şubat 2008'de albümün ikinci single'ı "My Body" yayımlamıştır. Şarkının klibi Şenol Korkmaz yönetmenliğinde çekilmiştir. Haziran 2008'de yayımlanan Serdar Ortaç albümü Nefes'te yer alan "Düşman" şarkısında düet şarkıcısı olarak görev almıştır. Aynı ay içinde ikinci stüdyo albümü Hadise'yi piyasaya sürmüştür. Albümdeki on şarkının sözlerini Yves Gaillard ile birlikte yazmıştır. Bunun yanı sıra "A Good Kiss" şarkısının Türkçesi olan ve Sezen Aksu tarafından yazılan "Deli Oğlan"'ı da albüme eklemiştir. Ağustos 2008'de, MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde En İyi Türk Şarkıcı kategorisinde aday olarak gösterilmiş fakat ödülü Emre Aydın kazanmıştır.

Ekim 2008'de şarkıcının 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği açıklanmıştır. 31 Aralık 2008'de, Sinan Akçıl ve Stefaan Fernande ile birlikte yarışma için oluşturduğu "Düm Tek Tek" şarkısını ilk kez TRT'de seslendirmiştir.  Şarkısını tanıtmak amacıyla Yunanistan, Malta, Romanya, Bosna-Hersek ve Bulgaristan gibi ülkeleri dolaşmıştır. Bu sırada çeşitli sağlık sorunları geçirren Hadise,16 Mayıs 2009'da Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen yarışmada Azerbaycan, Belçika, Birleşik Krallık, Fransa, İsviçre ve Makedonya'dan tam puan almış; toplamda 177 puana ulaşarak, Norveç, İzlanda ve Azerbaycan'ın ardından dördüncü olmuştur.

Hadise Kimdir?

Mayıs 2009'un ikinci haftasında, üçüncü stüdyo albümü Fast Life'ı Türkiye dışındaki ülkelerde satışa sunmuştur. Albüm, Endonezya Müzik Listeleri'nde zirveye, Belçika Müzik Listeleri'nde 16 numara yükselmiştir. "Fast Life" şarkısı ise albümün ilk klibi olarak yayımlanmış; Balkan Müzik Ödülleri'nden Balkanlar'da Türkiye'den En İyi Şarkı kategorisinde ödül almıştır.

Haziran 2009'da, dördüncü stüdyo albümü Kahraman'ı yayımlayan güzel şarkıcı, albümün yapımcılığını üstlenen Sinan Akçıl, yedi şarkının yazımında ve bestelenmesinde de görev almıştır. Şarkıcı, albümü kişisel bir albüm olarak nitelendirmiştir. Albümün ilk klibini "Evlenmeliyiz" şarkısına Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde çekmiştir.  Ardından ikinci klibi Şenol Korkmaz yönetmenliğinde "Kahraman" şarkısına çekmiştir. 2009 yılı sonunda açıklanan istatistik sonuçlarına göre, yılın en popüler ünlüleri listesinin zirvesinde yer almıştır.

Hadise'nin beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer?, Nisan 2011'de Seyhan Müzik tarafından yayımlanmış ve yıl boyunca Türkiye'de 35 bin kopya satmıştır. Albümün hazırlık süreci şarkıcının iş birliğine gittiği şarkı yazarı sevgilisi Sinan Akçıl'dan ayrılması ve Akçıl'ın kendisine verdiği bazı şarkıları geri çekmesi üzerine uzamıştır. Genel anlamda bir dans-pop albümü olan Aşk Kaç Beden Giyer?, müzik eleştirmenlerinden karışık dönüşler almış; bazıları albümü sıradan bulsa da bazıları şarkıların Türk pop müziği standartlarının üstünde olduğuna dair yorum yaparak övgülerini sunmuştur. Albümün oryantal esintili çıkış şarkısı "Superman", Türkiye Resmî Listesi'nde 5 numaraya kadar yükselmiş ve Türkiye'de yılın en çok indirilen sekizinci şarkısı olmuştur. Albümün ikinci ve üçüncü klibi sırasıyla "Aşk Kaç Beden Giyer?" ve "Mesajımı Almıştır O" şarkılarına çekilmiştir. Hadise, albüm tanıtımları kapsamında 38. Altın Kelebek Ödülleri'nde sahneye çıkmıştır.

Hadise 2012 yılının Haziran ayında "Biz Burdayız" adlı single çalışmasını hayranlarının beğenisine sundu. Sonraki yıl ise dubstep tarzındaki "Visal" single'ını yayımlanmıştır.

Şarkıcının altıncı stüdyo albümü Tavsiye, Ağustos 2014'te Pasaj Müzik tarafından yayımlandı ve yıl içinde Türkiye'de 16 bin kopya satmıştır. Albümdeki "Nerdesin Aşkım?", "Prenses", "Yaz Günü" ve "Bu Aralar" şarkılarına video klip çekildi; bu şarkılardan "Nerdesin Aşkım?" ve "Bu Aralar" Türkiye'de bir numara olmuştur.

Hadise, yedinci stüdyo albümü Şampiyon'u Haziran 2017'de satışa sunmuştur. Albümün aynı adlı çıkış şarkısı aynı zamanda albümün ilk video klibi olarak gösterime girmiş ve Türkiye'de MusicTopTR En Hızlı Yükselenler Listesi'ne ikinci sıradan girmiştir. Ardından ikinci klip olarak yayınlanan "Sıfır Tolerans" ise MusicTopTR Resmî Listesi'nde iki numaraya kadar yükselmiştir. 

Hadise Kimdir?

DİĞER ÇALIŞMALARI:

Serdar Ortaç'ın 2008 yazında piyasaya çıkan Nefes albümünde yer alan "Düşman" adlı şarkıda Ortaç'la düet yaptı. Christina Aguilera, Brandy ve Beyoncé gibi isimleri örnek aldığını belirten Hadise, müziğinde etkilendiği sanatçılar arasında Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Toni Braxton, Jamiroquai ve U2'yu saymaktadır. Şarkılarında klasik müzik, rock, soul ve dünya müziklerini harmanlamaya çalıştığını belirtmiştir.

Hadise ana dili Türkçe'nin yanı sıra iyi derecede Felemenkçe, Fransızca, Almanca, ve İngilizce bilmektedir. Belçika'nın Hasselt şehrinde pazarlama üzerine lisans yapan Hadise, tüm boş zamanlarını müziğe ayırdığını ve genellikle söz yazıp beste yaptığını ifade etmiştir.

DİSKOGRAFİSİ:

Sweat (2005), Hadise (2008), Fast Life (2009), Kahraman (2009), Aşk Kaç Beden Giyer? (2011), Tavsiye (2014), Şampiyon (2017)

FİLMOGRAFİSİ:

Idool, Het swingpaleis, De show van het jaar, Zo is er maar één, Avrupa Yakası, Wij van België, 2009 Eurovision Şarkı Yarışması, Zonde van de zendtijd, O Ses Türkiye, Survivor All Star, Survivor 2018, Jet Sosyete   

ÖZEL HAYATI:

Güzel şarkıcı geçmişte; Hakan Sabancı, Aurelien Muller, Sinan Akçıl, Uğur Güven gibi isimlerle aşk yaşamıştır. Şimdilerde ise bir süredir birlikte olduğu Mehmet Dinçerler ile evlenme kararı almışlardır.

Hadise Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi