Gülse Birsel kimdir?

Başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken Gülse Birsel kimdir? Gülse Birsel fotoğrafları...

Gülse Birsel kimdir?

Güzel oyuncu Gülse Birsel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

GÜLSE BİRSEL KİMDİR?

Gülse Birsel,11 Mart 1971 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Kızlık soyadı Şener'dir. Birsel'in babası Gültekin Şener avukat, annesi Semiha Şener ise ev hanımıdır. Gülse Birsel ailesinin üçüncü çocuğudur. 

Adını annesinin ve babasının adlarının ilk hecelerinden alan Birsel, kendisinden on beş yaş büyük Bozkurt adlı bir ağabeyi ve on üç yaş büyük Dilek adlı bir ablası vardır. Ağabeyi Bozkurt Şener, göz doktoru ve eski bir millî voleybolcudur.

Ortaöğrenimini Beyoğlu Anadolu Lisesi'nde tamamlayan Birsel, lise son sınıfa kadar meslek olarak oyunculuğu seçmeyi düşünmüştür fakat ailesinin isteğiyle Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olmuştur. Daha sonra 1994-1996 yılları arasında Columbia Üniversitesi'nde sinema yüksek lisans yapmıştır.

Gülse Birsel kimdir?

Gülse Birsel, üniversite ikinci sınıftayken Aktüel dergisinde işe başlamıştır. 1996 yılında Türkiye'ye dönmüştür. Birsel, üç ay boyunca ATV'de sabah bülteninin dış haberlerini yazmıştır. Bir yıl sonra Esquire dergisinin yayın yönetmenliğine yükselmiştir. Aralık 1997'den 2003'e kadar Harper's Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğini üstlenmiştir. Daha sonra 2001-2002 yıllarında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Gülse Birsel, yine bu dönemde FHM, Gezi, Harper's Bazaar ve House Beautiful dergilerinde genel koordinatör olarak çalışmıştır. Mart 2002'de ATV'de ekrana gelmeye başlayan g.a.g. adlı programla televizyona adım atmıştır. Mart 2003'te bazı g.a.g. metinleri ile köşe yazılarını Gayet Ciddiyim adıyla kitaplaştırmıştır. Mart 2004'e kadar g.a.g.'ın sunuculuğunu ve metin yazarlığını üstlenmiştir.

Mart 2003'te Levent Özdilek ile birlikte başrolünde yer aldığı Eyvah! Eski Kocam adlı ATV dizisi, ilk bölümünün ardından yayından kaldırılmıştır. Şubat 2004'te ATV'de başlayan Avrupa Yakası adlı dizinin senaristliğini ve başrol oyunculuğunu üstlenmiştir. Kendisine dizide Gazanfer Özcan, Hümeyra ve Ata Demirer gibi oyuncular eşlik etmiştir. Mayıs 2004'te ikinci kitabı Hâlâ Ciddiyim yayımlanmıştır. 2005 yapımı Hırsız Var! adlı film ile sinemaya adım atmıştır. Ağustos 2005'te üçüncü kitabı Yolculuk Nereye Hemşerim? piyasaya çıkmıştır. Nisan 2008'de İstanbul'dan geçen 2008 Yaz Olimpiyatları meşalesini taşımıştır. 2009 yapımı 7 Kocalı Hürmüz filmiyle ikinci kez sinemada boy göstermiştir.

Avrupa Yakası, Haziran 2009'da ekrana veda etmiştir. Birsel'in dördüncü kitabı Velev ki Ciddiyim! Aralık 2009'da, beşinci kitabı Yazlık ise Haziran 2011'de yayımlanmıştır. Ocak 2012'de Kanal D'de başlayan ve dört sezon devam eden Yalan Dünya adlı dizinin senaristliğini ve başrol oyunculuğunu üstlenmiştir. Kendisine dizide Altan Erkekli, Füsun Demirel ve Olgun Şimşek gibi oyuncular eşlik etmiştir.  Mart 2013'te Hürriyet gazetesinde köşe yazarlığına başlamıştır.  2015'te TV8'de ekrana gelen Komedi Türkiye adlı yarışma programında jüri koltuğunda yer almıştır.  Altıncı kitabı Memleketi Ben Kurtaracağım! Kasım 2015'te piyasaya çıkmıştır.

Gülse Birsel kimdir?

Senaryosunu yazdığı ilk sinema filmi olan ve aynı zamanda oyuncu olarak da yer aldığı Aile Arasında, Aralık 2017'de vizyona girmiştir. Şubat 2018'de Star TV'de ekrana gelmeye başlayan Jet Sosyete dizisinin senaryosunu yazdı ve başrolünde yer almıştır.

Gülse Birsel, Fransa'nın Cannes şehrinde Ayşe Arman aracılığıyla tanıştığı Salah Birsel'in akrabası olan gazeteci ve televizyoncu Murat Birsel ile bir yıl sonra Ağustos 1999'da dünyaevine girmiştir. Anne olmaya uygun biri olmadığını ifade eden Birsel'in çocuğu bulunmamaktadır. Eşiyle birlikte Nişantaşı'nda yaşamaktadır. Ağustos 2014'te annesi Semiha Şener'i kaybetmiştir.

Gülse Birsel kimdir?

Yayınları: Gayet Ciddiyim, Hala Ciddiyim, Yolculuk Nereye Hemşerim,  Velev ki Ciddiyim!, Yanlık, Memleketi Ben Kurtaracağım!

Rol aldığı sinema filmleri: Hırsız Var!, 7 Hocalı Hürmüz, Aile Arasında

Rol aldığı diziler: Eyvah! Eski Kocam, Avrupa Yakası, Ah Kalbim, Yalan Dünya, Jet Sosyete

Rol aldığı reklamlar: Turkcell, Whirlpool, TTNET, Garanti, LC Waikiki, Boyner, BKM Express, Subaru XV/Forester, Markafoni, Fuse Tea, Supradyn Energy Focus

Gülse Birsel kimdir?

Almış olduğu ödüller:

- En İyi Kadın Komedi Oyuncusu (Altın Kelebek Ödülü 2005/2006, Bilkent Televizyon Ödülü )

- En İyi Senarist (Altın Kelebek Ödülü, Türkiye Gençlik Ödülü)

- En İyi Komedi Dizisi Yardımcı Kadın Oyuncu (Antalya Televizyon Ödülü)

- Sanat Lideri (Woman to Watch Ödülü)

- Yılın Kadın Oyuncusu (Elle Style Ödülü)

- Jüri Özel Ödülü (CEFTUS Ödülü)

- Yılın Kadını (GQ Man of The Year 2017)

- Basın Meslek Onur Ödülü (Magazin Gazetecileri Derneği Ödülü)

- En İyi Senaryo (Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali Ödülü)

Gülse Birsel kimdir? 

Gülse Birsel kimdir?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi