Funda Eryiğit kimdir?

Güzel oyuncu Funda Eryiğit kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Funda Eryiğit fotoğrafları ve hakkında tüm detaylar...

Funda Eryiğit kimdir?

Son olarak Mehmed: Bir Cihan Fatihi dizisi ile izleyenlerin karşısına çıkan ve Poyraz Karayel'deki 'Ayşegül' karakteri ile izleyenlerin dikkatini çeken Funda Eryiğit kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkında tüm detaylar...

FUNDA ERYİĞİT KİMDİR?

6 Kasım 1984 yılında Hollanda'nın Zwole kentinde dünyaya gelen oyuncu, aslen Samsun Çarşambalı'dır.

Kadir Has Anadolu Lisesi'nin ardından kazandığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün ardından İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Canım Ailem, İstanbul'un Altınları, Karadayı, Uçurum, Eski Hikaye, Poyraz Karayel, Gecenin Kraliçesi, Kara Yazı, Can Kırıkları dizilerinde rol alan Funda Eryiğit son olarak 5 bölümlük dizi olan Mehmed: Bir Cihan Fatihi'nde 'Evdokya' karakterine hayat vermiştir.

Evdokya karakteri hakkında: "Beş yaşında ailesini kaybetmiştir. Kimsesiz kalınca Notaras sahip çıkmış, eğitip gizli teşkilata hizmet eden bir suikastçı yapmıştır onu. Keskin zekası, güzelliği zamanla onu önemli bir savaşçı haline getirmiştir. Sultan Mehmed’i öldürmesi için Edirne’ye gönderilir. Evdokya Edirne’de saraya sızacak, zamanı geldiğinde de Mehmed’in işini bitirecektir. Ancak Edirne’de, aslında kim olduğuna dair sorularına cevaplar bulmaya başladıkça içinde birtakım çelişkiler, gel gitler belirecek ve başka bir insana dönüşmeye başlayacaktır."

Rol aldığı filmler: İş Arıyoruz, Ev, Limonata, Eksik, Tereddut, Undercover, Yok Artık, The Ballad of Exiles Yilmaz Guney, Aden

Almış olduğu ödüller:

- Mediha Gökçer Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü (1. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri)

- Müzikal ya da Komedi Dalında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (3. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri)

- Yılın Kadın Oyuncusu (Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Ödülleri)

- Yılın En Başarılı Küçük Salon Kadın Oyuncusu (19. Direklerarası Seyirci Ödülleri, 23. Afife Tiyatro Ödülleri, 24. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri)

Dadandık adlı Youtube kanalına katılan Funda Eryiğit sorulara böyle yanıt vermişti:

Funda Eryiğit fotoğrafları:

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir? 

Funda Eryiğit kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi