Fatma Turgut Kimdir?

Fatma Turgut kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Fatma Turgut Kimdir?

FATMA TURGUT KİMDİR?

Fatma Turgut, 2 Ocak 2984 yılında Aydın'da dünyaya gelmiştir.

İlköğrenimini, Atatürk İlköğretim Okulu'nda, ortaöğretimini ise Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesinde tamamlayan Turgut, 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Ana Bilim Dalı Klasik Gitar Bölümü'ne girmiştir. 2010 yılında buradan mezun olmuştur. Bu süreç içerisinde gördüğü eğitim bünyesinde; çok sesli koro, şan, Türk Müziği Armonisi, Batı Müziği Armonisi gibi alanlarda çalışmalar yapma fırsatını yakalamıştır. Aynı zamanda çeşitli amatör rock gruplarıyla sahne çalışmalarını sürdürmüştür. 2005-2008 yılları arasında özel bir müzik dershanesinde klasik gitar ve koro öğretmenliği yapmıştır.

2007 yılında daha sonra Model adını alacak olan "A Due Carmen" isimli rock müzik grubuna katılmıştır. Model grubu ile birlikte Perili Sirk (2009), Diğer Masallar (2011) ve Levla'nın Hikayesi (2013) isimli üç adet albüm yayınlamıştır. Özellikle Sertab Erener ve Demir Demirkan ile birlikte çalışma fırsatı bulduğu "Diğer Masallar" albümünden yayınlanan "Buzdan Şato" ve "Değmesin Ellerimiz" şarkıları ülke çapında büyük ilgi görmüştür. Birçok şehirde çok fazla sayıda sahne alma şansını bulmuştur. Bu yıllar içerisinde yine Model grubu ile birlikte birçok jingle ve reklam müziği seslendirmiştir. 2013 yılının Kasım ayında Levla'nın Hikayesi adlı albüm piyasaya sürülmüştür. Fatma Turgut 28 Aralık 2016'da Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Model grubundan ayrıldığını duyurmuştur. Şu sıralarda müzik kariyerine solo olarak devam etmektedir.

DİSKOGRAFİSİ:

Model ile birlikte, Perili Sirk (2009), Diğer Masallar (2011), Levla'nın Hikayesi (2013), Bir Pazar Kahvaltısı feat. Emre Aydın (2014), Mey (2016)

SOLO:

Bensiz Bir Sen feat. You May Kiss The Bride (2016), İlkbaharda Kıyamet (2016), Yıllar Sonra (Biz Size Döneriz Soundtrack 2017), Aşk Tadında (2018)

ÖZEL HAYATI:

Turgut, geçmişte; Kerem Fırtına, Güray Gürsel, Can Temiz,  Can Baydar gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler