Fahriye Evcen kimdir?

Güzelliği ve oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu Fahriye Evcen kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Fahriye Evcen kimdir?

FAHRİYE EVCEN KİMDİR?

4 Haziran 1986 yılında Almanya Solingen'de dünyaya gelen güzel oyuncu, çocukken, Alman Neo-Naziler'in Türkler'in yaşadığı evleri yakmaya başladığı dönemlerde yaşamıştır.

Evcen'in annesi Çerkes, babası Kavala göçmenidir. Almanya'da Heinrich-Heine Üniversitesi'nin Sosyoloji bölümünde eğitim görürken, Oya Aydoğan'ın bir dönem konuk olarak programına katıldığı sırada tanıştığı İbrahim Mertoğlu sayesinde dizilerden de teklifler almıştır.

Asla Unutma, Hasret, Yaprak Dökümü, Cennet, Aşk Tutulması, Alvin ve Sincaplar 2, Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak, Takiye: Allah'ın Yolunda, Yalancı Bahar, Evim Sensin, Veda, Çalıkuşu, Aşk Sana Benzer, Kurt Seyit ve Şura, Sonsuz Aşk ve Ölene Kadar dizi ve filmlerinde çeşitli rollerde bulunmuştur.

Rol aldığı reklam filmleri: Ülker Golf Bravo, L'oreal Paris Elseve, Koton

Almış olduğu ödüller:

- En Beğenilen Kadın Film Oyuncusu (YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri 2013/2016)

- En İyi Kadın Sinema Oyuncusu (MGD 19. Altın Objektif Ödülleri)

- Yılın Sinema Kadın Oyuncusu (Siyaset Dergisi Ödülleri)

- En Stil Sahibi Kadın Oyuncu (Elle Style Awards)

- Yılın oyuncusu (Altın Sebilj Ödülü,İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülü )

- En Beğenilen Marka Yüzü (AYD Ödülleri)

- En İyi Film Oyuncusu (Türkiye Gençlik Ödülü)

Güzel oyuncu Fahirye Evcen, kendisi gibi oyuncu Burak Özçivit ile evlidir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi