Esra Dermancıoğlu Kimdir?

Esra Dermancıoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Esra Dermancıoğlu Kimdir?

ESRA DERMANCIOĞLU KİMDİR?

Esra Dermancıoğlu, 7 Aralık 1968 tarihinde Nurhal Cümbüş Altınay ve Altuğ Altınay çiftinin kızları olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Zeynel Abidin Cümbüş'ün torunudur. Ana eğitimini Pierre Loti Lisesi'nde tamamlayan Dermancıoğlu, daha sonra Franklin College İsviçre'de eğitimini sürdürmüştür. Dermancıoğlu, Şahika Tekand'ın eğitim verdiği Stüdyo Oyuncuları'nda oyunculuk eğitimi ve Derya Alabora'nın konservatuvarında ses dersleri almıştır. Ayrıca yurt dışında da çeşitli dersler almıştır. Oyunculuk kariyerine ise ilk olarak, bir arkadaşının doğum gününde Gülse Birsel'in teklifi ile başlayan Dermancıoğlu, Avrupa Yakası isimli Türk televizyon dizisinin 6. sezonunun 163. bölümünde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2010 yılında ise çekimleri yalnızca bir gün süren Moral Bozukluğu ve 31 isimli filmde rol almıştır. Ayrıca çeşitli televizyon dizilerinde konuk oyuncu olarak rol alan Dermancıoğlu, Fatmagül'ün Suçu Ne? isimli televizyon dizisinde Mukaddes karakterine hayat vererek hafızalara kazınmıştır. Son olarak, Kadın İşi: Banka Soygunu isimli sinema filminde Dürdane rolünü canlandırmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Eşinden oyuncu olmasını istemediği için boşanan Dermancıoğlu'nun bu evliliğinden Refia Dermancıoğlu adında bir kızı bulunmaktadır.

ROL ALDIĞI TELEVİZYON DİZİLERİ:

Sen Harikasın, 1. sezon, 2008, Avruya Yakası, 6. sezon, 2009, 163. bölüm, konuk oyuncu, Fatmagül'ün Suçu Ne?, 2010, 2011, Mukaddes yenge, Küçük Hesaplar, 2012, Galip Derviş, 2013, Şükriye "Şuşu" (Konuk Oyuncu), 2013, Doksanlar, 2013, Şükran Tuncay, Sil Baştan, 2014, Serçe Sarayı, 2015, Süla, Muhteşem Yüzyıl: Kösem, 2015, Cennet Hatun, Kırgın Çiçekler, 2016, Zehra Terinci, Şahin Tepesi, 2018

ROL ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİ:

Ayla (film), 2017,  Sebahat Dilbirliği, Kadın İşi: Banka Soygunu, 2014, Dürdane, Moral Bozukluğu ve 31, 2010, Seksi komşu, Merdiven Baba, 2015, Süheyla

ÖDÜLLERİ:

21. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu (Komedi) (Hayalet Dayı)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi