Ebru Yaşar Kimdir?

Ebru Yaşar kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

Ebru Yaşar Kimdir?

EBRU YAŞAR KİMDİR?

8 Ağustos 1977 tarihinde  Ankara'da dünyaya gelmiştir.  Ağrı kökenli memur bir ailenin çocuğudur.

Liseyi bitirdikten sonra İstanbul'a gelerek müzik hayatına adım atmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği Bölümü'nden mezun olmuştur.

ÖZEL HAYATI:

Yaşar, geçmişte; Can Tanrıyar, Dinçer Azaphan gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

Güzel sanatçı, 2015 yılında Diyarbakırlı iş adamı Necat Gülseven ile dünyaevine girmiştir. Çiftin bu evliliklerinden; Hasan Poyraz Gülseven ve  Ebru Su Gülseven adında ikiz çocukları vardır. 

KARİYER HAYATI:

1995 yılının Mayıs ayında Ebru Yaşar Bu Sahilde adlı ilk albümünü Burhan Çaçan'ın şirketinden piyasaya çıkarmıştır. İkinci klip "Vurulur Düşlerim" şarkısına çekilmiştir. 1999 yılının Şubat ayında İbrahim Tatlıses'in yardımıyla Ebru Yaşar "Seni Anan Benim İçin Doğurmuş" adlı şarkısını piyasaya sürmüştür. Bu şarkı Türkiye genelinde büyük bir etki yaratmış ve sanatçı Türk müzik piyasasında adını duyurmuştur. Albüm aynı sene 1 milyon barajını geçerek yılın en çok satan albümü olmuştur. O zamanlar adı İbrahim Tatlıses'le anılmış ama iki sanatçı da bu tür yorumları reddedip, çok samimi arkadaş olduklarını açıkladılamışlardı.

4 sene sonra yani 2003 senesinin Mayıs ayında Yaşar "Aşkımız Buraya Kadar" adlı albümünü çıkarmış ve bu albümünden "Aşkımız Buraya Kadar", Yeminim Var" ve "O Değil" gibi birçok hit şarkıya imza atmıştır. 2006 senesinin Haziran ayında Yaşar "Yeşillenirim" adlı albümünü piyasaya sürmüştür. Bu albüm Ebru Yaşar'ın en çok satan albümlerinden biri olmuştur. 

27 Ekim 2008 tarihinde sanatcı İsmail YK ile düet yaptığı "Seni Seviyorum" adlı şarkıyı piyasaya çıkarmıştır. Yeni albümüyle kendinden söz ettiren Ebru Yaşar "Seviyorum Seni" albümünün ikinci klibini hareketli "Eğer" parçasının yeni versiyonuna çekmiştir. Son Olarak Sinan Akçıl imzalı "Kararsızım" adlı şarkıya klip çeken Ebru Yaşar yeni albüm hazırlıklarına da başlamıştır. 

24 Haziran 2011 Ebru Yaşar yeni albümü "Delidir" ile müzik dünyasına dönüş yapmıştır. Üç dilde (Türkçe, Kürtçe ve Arapça) yorumladığı çıkış şarkısı "Delidir", üç gün içerisinde elektronik ortamda 57.000 kişi tarafından dinlenmiş ve izlenmiştir. 2012 yılının Haziran ayında kariyerindeki ilk single çalışması olan "Ağlayamıyorum"u yayınlamıştır. 2013 yılının Nisan ayında "Sanat-ı Ebru" adlı albümünü piyasaya çıkartmıştır. Aralık 2014 ise sadece dijital platformlarda çıkan "Cumartesi" isimli single çalışmasını yayımlamıştır. 17 Mayıs 2017'de yeni albümü "Haddinden Fazla" çıkartmıştır. Albümün çıkış şarkısı Gülden Mutlu'ya ait "Nasıl Uyuyorsun" kliplendirilmiştir.

DİSKOGRAFİSİ:

1995: Bu Sahilde, 1997: Sevenler Ölmez, 1999: Seni Anan Benim İçin Doğurmuş, 2003: Aşkımız Buraya Kadar, 2006: Yeşillenirim, 2008: Seviyorum Seni, 2011: Delidir, 2012: Ağlayamıyorum (Tekli), 2013: Sanat-ı Ebru, 2014: Cumartesi (Tekli), 2017: Haddinden Fazla

KLİPLERİ:

Bu Sahilde, Vurulur Düşlerim, Sevenler Ölmez, Seni Anan Benim İçin Doğurmuş, Sırtımdan Vurdu, Yalan, Aşkımız Buraya Kadar, Yeminim Var, O Değil, Yeşillenirim, Ne Doktorlar Ne Mühendisler, Ateşten Gömlek, Gel Neredeysen, Seviyorum Seni, Eğer (Yeni Versiyon), Kararsızım, Delidir, Gözlerimde Gece Oldu,  Ağlayamıyorum, Cumartesi, Haddinden Fazla, Nasıl Uyuyorsun, Ben Ne Yangınlar Gördüm,  Havadan Sudan, Öldüm Sahiden, En Güzel Yenilgim

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi