Donatella Versace kimdir? Kaç yaşında nereli Gianni Versace ile bağı

Moda devi Versace'nin kraliçesi olan Donatella Versace estetik operasyonlarında her zaman gündemdeki yerini koruyor. İşte Versace imparatorluğu ve Donatella Versace hakkında bilgiler

Donatella Versace kimdir? Kaç yaşında nereli Gianni Versace ile bağı

Versace imparatorluğunun varisi olan ünlü modacı Donatella Versace, abisi Gianni Versace'nin silahlı saldırıya uğrayarak ölmesiyle Versace markasını yönetmeye başlamıştır. Dünyayı giydiren modacı Donatella Versace kimdir nerelidir kaç yaşında hayat hikayesi ve hakkında bilinmeyen herşey burada yer alıyor. İşte Versace'nin kraliçesi hakkında detaylı bilgiler...

DONATELLA VERSACE KİMDİR?

2 Mayıs 1955 yılında İtalya'da dünyaya gelen Donatella Versace, Gianni Versace'nin ablası olan yeni Versace imparatorudur.

Donatella Versace, en küçük detayına kadar kendi dekore ettiği Milano’daki iki katlı dairesinde yaşıyor. 1997’de evlendiği ve birkaç yıl sonra ayrıldığı Amerikalı Paul Beck’den, Allegra adında bir kızı ve Daniel adında bir oğlu var.

Terzi bir anne finansçı bir babanın en küçük kızı olan Donatella'nın hayatı, annesinin tasarım ve dikiş yeteneği sayesinde genç kızlığı Reggio Calabria’nın en güzel giyinen kızı ünvanıyla geçmiş. 

Terzi ve butik sahibi olan annesiyle çalışan Donatella, abisinin Versace markasını kurması üzerine, bir süre sonra onun yanına Floransa’ya gitti. Bir yandan üniversite eğitimi alırken, bir yandan da ağabeyi Gianni Versace’nin moda danışmanı olarak çalışmaya başladı. Gianni Versace için Donatella sadece kız kardeşi değil, en yakın arkadaşı ve sırdaşıydı.

Sofistike stili ve parlak fikirleriyle Donatella, Gianni’nin ilham perisiydi. Gianni, Donatella’nın Versace markasına kattığı ruhu ödüllendirmek için Versace Blond parfümünü kardeşi Donatella’ya adadı ve ona Versace’nin Versus markasını oluşturması için destek verdi. Ve Donatella Versace, dönemin “rock’n roll” ruhunu yansıtan Versace Versus koleksiyonunu yarattı.

Versace Versus koleksiyonu, özellikle gençlerin ve genç ruhu taşıyanların hayranlığını kazandı. Böylece Versace grubu daha geniş bir beğeni kitlesine sahip olmayı başardı. 90’lı yılların ortalarında ağabeyine kanser teşhisi konması üzerine, Donatella işleri büyük ölçüde idare etmeye başladı.

Gianni Versace’nin Miami’de Andrew Cunanan ismindeki bir seri katilin silahından çıkan kurşunlar nedeniyle trajik ölümünün ardından Donatella, ağabeyinin bütün görevlerini devraldı.

Acı olaydan bir yıl sonra, 1998 yılında Donatella Versace, kendi haute couture koleksiyonunu hazırlayarak, Versace Atelier koleksiyonunu Paris Ritz Otel’in havuzunun üstüne inşa ettirdiği cam podyumda sundu.

Koleksiyonu ve defilesi büyük beğeni kazanan Donatella, böylelikle Versace’nin baş tasarımcısı olarak ilk sınavını da başarıyla vermiş oldu. Donatella Versace, 1997 yılından beri Versace markasının baş tasarımcısı ve kreatif direktörü olarak görevini başarıyla sürdürmeye devam ediyor.

2001 yılına gelindiğinde, Donatella Versace tarafından yaratılan “Versace Woman” satışa sunuldu. Ardından Donatella Versace tarafından, Versace giyim markasına parfümün yanısıra başta saat olmak üzere aksesuar ve mobilya tasarımları da eklendi. Donatella görevi devir aldıktan sonra 52 parfüm daha üretildi ve Versace’nin parfüm sayısı 54’e yükseldi.

Donatella Versace kimdir? Kaç yaşında nereli Gianni Versace ile bağı
Donatella; Madonna, Kate Moss, Ashton Kutcher, Britney Spears, Halle Berry, Lady Gaga gibi isimleri reklam kampanyalarında kullanarak, Versace markasına her zaman dikkat çekmeyi başardı. 2000 yılında Jennifer Lopez’in Grammy Ödülleri gecesinde giydiği V dekolteli, yeşil rengi, ipek şifon Versace tuvalet çok konuşuldu ve uzun süre magazin haberlerinde yer aldı. Ayrıca Angelina Jolie’nin gelinliğini de Donatella Versace tasarladı.
Donatella, 2012’den beri JW Anderson ve Anthony Vaccarello ile Versace-Versus icin ortak tasarımlar üretiyor; ayrıca “Palazzo Versace” beş yıldızlı oteller zincirinin yöneticiliğini yapıyor. Otellerin iç mimarisi, tasarımları ve mobilyaları “Versace Home Collection” Donatella Versace imzasıyla yaratılıp, şekilleniyor. Versace şirketler grubunun yıllık satışı 5.76 milyar dolar olmakla birlikte, bu rakam diğer dünya markalarının en az 10 kat üstünde. Kısacası Versace dünyanın en çok kazanan, “en zengin” markası!

Versace’nin yeni yüzü ise Lady Gaga’dan sonra Madonna. Donatella Versace, 2015 İlkbahar/ Yaz reklam kampanyası için 56 yaşındaki pop star ikonu Madonna’yı seçti. Donatella Versace, yeni Versace reklam kampanyası hakkında yaptığı basın açıklamasında ünlü yıldızla ilgili olarak şu sözleri kullandı: “Madonna, Versace’nin moda ikonlarından biridir. 2015 İlkbahar/Yaz reklam kampanyamda Madonna gibi çok yönlü ve etkili bir sanatçıyla çalışmak, bana inanılmaz güç veriyor.” Madonna ise, “Donatella’nın aşkla, hayal gücüyle yarattığı bu göz alıcı koleksiyona bürünmek ve Versace’nin bir parçası olmak, benim için çok heyecan verici” diyerek duygularını ifade etti.

Geçirdiği estetik operasyonları nedeniyle doğal güzelliğini yitiren ünlü modacı, tasarımları ve tarzıyla moda dünyasında Versace rüzgarını estirmeye devam ediyor. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi