Divock Origi kimdir?

Liverpool'un yıldız futbolcusu Divock Origi'nin adı son dönemlerde Türk kulüpleri ile sıkça anılmaya başladı. Özellikle Çaykur Rizespor ve Trabzonspor takımları ile adı geçen futbolcu Divock Origi kimdir? İşte kariyeri ve performansından kesitler...

Divock Origi kimdir?

Adı son dönemde Türk kulüpleri ile anılan yıldız futbolcu Divock Origi kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Hangi takımlarda forma giymiştir? İşte detaylar...

DIVOCK ORIGI KİMDİR?

18 Nisan 1995 yılında Belçika'nın Oostende kentinde dünyaya gelen futbolcunun tam adı Divock Okoth Origi'dir.

1,85 boyundaki oyuncu sağ ayağını kullanmaktadır.

Kenya asıllık Belçikalı futbolcu futbola KFC De Zwaluw Wiemismeer'in altyapısında başlamıştır. Ardından KRC Harelbeke, KRC Gen, LOSC Lille takımlarının altyapılarında forma giyen Origi, Lille takımında da profesyonel olmuştur.

A Takım ile ilk maçına Lille forması ile Troyes karşısında çıkan oyuncu oyuna girdikten 6 dakika sonra golünü atmış ve takımına beraberliği getirmiştir. 29 Ekim 2014 yılında İngiliz devi Liverpool'a 12 Milyon Euro'dan fazla bir bedelle transfer olan forvet oyuncusu dikkatleri üzerine çekmiştir.

Liverpool'da iken bir dönem Lille'e bir dönem'de Wolsburg'a kiralanmış, son sezonunda Liverpool'un özellikle Şampiyonlar Ligi yolculuğunda kritik gollerle takımına galibiyeti hediye etmiştir.

Belçika Milli Takımı'nın formasını 26 kez terleten oyuncu 3 gol atmıştır.

Transfermarkt'e göre 20 Milyon Euro değeri vardır.

Babası eski futbolcu Mike Origi, kuzeni de Helsinki'de forma giyen Arnold Origi'dir.

Performansından kesitler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi