Didem Arslan Yılmaz Kimdir?

Didem Arslan Yılmaz Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Didem Arslan Yılmaz Kimdir?

Didem Arslan Yılmaz, 12 Ocak 1974 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Annesi Makbule Arslan, babası Kasım Arslan’dır. 

EĞİTİM HAYATI

 Kadıköy Kız Lisesi ardından 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun olmuştur.

Gazeteciliğe 1992'de Flash TV'de haber sunarak başlamıştır. Sonra Kanal D'ye geçerek muhabirlik yapmıştır. Çalar Saat programını Serdar Cebe'yle Haftasonu Haberleri'ni sunmuş ardından Uğur Dündar ekibinde Star TV'ye geçmiştir. Daha sonra Habertürk'e geçerek Haber Sahası programını sunmuştur.

Didem Arslan Yılmaz daha sonra yine Habertürk'te 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye'nin Nabzı programlarını sunmuştur.

13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye’nin Nabzı programlarını sunan Didem Arslan Yılmaz, 22 Mayıs 2016'da kanal ile yolları ayırdıktan sonra Twitter'dan yaptığı açıklamayla CNN Türk'ten ayrıldığını ve Habertürk'e geri döndüğünü söylemiştir.

KARİYER HAYATI

Profesyonel meslek hayatına Kanal D Haber Merkezi ile başlamıştır. Kanal D'de muhabirlik, ana haber spikerliği, sabah programı spikerliği yapmıştır bir süre Show Tv, Kanal 6 ve Star televizyonlarında yine muhabir ve spiker olarak çalışmıştır.

2004 yılında CNN TÜRK'de görev yapmıştır. Haber yolculuğu CNN TÜRK'te 4 yıl boyunca devam etmiştir. Organ nakli dizi haberleri 6 ay devam eden bir programa dönüştü. Bu sürede Sağlık Bakanlığı ve CNN TÜRK'ün birlikte organize ettiği "Hayata Bağış" kampanyası büyük farkındalık yaratmıştır. Organ bağışlarında artışlar gözlendi.

CNN TÜRK'ün ardından 2007-2016 yılları arasında 9 yıl boyunca Haber Türk'te çalışmıştır. Haber Türk'te Türkiye'nin Nabzı adlı tartışma programını hazırlayıp sunmuştur. Gün içersinde de yine farklı saat dilimlerinde kuşak programlarının hem mutfağında hem de ekran önünde görev almıştır.

ÖDÜLLERİ

2005: “Kaçak ambulanslar“ haberiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülü.
2013: "Türkiye'nin Nabzı" programına Yılın En İyi Tartışma Programı kategorisinde Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Ödülü.
2014: "Türkiye'nin Nabzı" programından dolayı Medya Etik Konseyi tarafından TV Haber Etik Ödülü.
2015: "Türkiye’nin Nabzı" programından dolayı Magazin Gazetecileri Derneği’nin 21. Altın Objektif Ödülleri, Savaş Ay Özel Ödülü

Didem Arslan Yılmaz, Kürşat Yılmaz ile evlidir. Çiftin 2002 doğumlu  Mina adında bir kızı vardır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi