Davut Dursun Kimdir?

Bir dönem RTÜK Başkanlığı görevini de yürüten Davut Dursun kimdir? Hakkındaki detaylar...

Davut Dursun Kimdir?

DAVUT DURSUN KİMDİR?

1953 yılında Artvin'in Borçka ilçesinde dünyaya gelen Davut Dursun, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde mezun olmuş, İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Entitüsü'nde yüksek lisans ve Sosyal Bilimler Entitüsü'nde doktora yapmıştır.

Meslek hayatına sınıf öğretmenliği yaparak başlayan Davut Dursun, 1984-87 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak çalışmıştır.

1994 yılında Sakarya Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi olarak çalıştı ve 2005 yılında profesör olmuştur.

2005-2009 yılları arasında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu başkanlığını yürüttü. (9 üyeli üst kurulda 7 oy alarak başkan seçildi.)

Gazetelerde köşe yazarlığı, televizyon programcılığı da yapmıştır.

Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Türk siyasal hayatı, modern dönemdeki sorunlar ve süreçlerle ilgili yayınlanmış çalışmaları, çevirileri ve ansiklopedi maddeleri vardır. Türk demokrasisinde krizler üzerinde belgesel türü çalışmalar yürütmektedir. "Osmanlı Devletinde Siyaset ve Din", "İslam Dünyasında Dayanışma Hareketleri", "Ortadoğu Neresi?", "İslam Dünyasında Entegrasyon Hareketleri", "Demokratikleşemeyen Türkiye", "Ertesi Gün/Demokrasi Krizlerinde Basın ve Aydınlar", "27 Mayıs Darbesi", "Siyaset Bilimi", "12 Mart Darbesi", "12 Eylül Darbesi" adlı eserleri bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler