Cevdet Erdöl kimdir?

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapan eski milletvekili Cevdet Erdöl kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar...

Cevdet Erdöl kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye rektör atamasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar doğrultusunda Trabzon'un eski milletvekillerinden Cevdet Erdöl Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Peki Cevdet Erdöl kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

CEVDET ERDÖL KİMDİR?

16 Şubat 1958 yılında Trabzon'un Sürmene ilçesinde dünyaya gelen Cevdet Erdöl, İstanbul Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi'nden askeri doktor olarak mezun oldu.

Ankara GATA'da iç hastalıkları ve kardiyoloji ihtisası da yapan Cevdet Erdöl, Amerika Washington DC'de eğitim almıştır.

Ağrı ve Ankara Mevki Askeri Hastaneleri'nde çalışan Erdöl, GATA'da yardımcı doçentlik görevinde bulunmuştur. Ardından Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'ne atandı. Doçent olarak da KTÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Cevdet Erdöl kimdir?

2002 yılında Profesör olan Erdöl, yüzden fazla araştırma ve makalesi ulusal ve uluslararası yayınlarda yer aldı.

22. ve 23. Dönem Trabzon Milletvekili seçildi ve 22. ve 23. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 24. dönemde aynı komisyonun başkanlığına yeniden seçilmiştir. 23. dönemde de Türkiye Büyük Millet Meclisi Çocuk Hakları İzleme Komitesi'nin kurulmasına öncülük etmiştir. Aynı zamanda bu komitenin başkanlığını da üstlenmiştir.

Son olara İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babası Cevdet Erdöl, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi