Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi Veziriazam Çandarlı Kara Halil Paşa kimdir?

Kanal D'nin dev prodüksiyonlu yapımı Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Veziriazam Çandarlı Kara Halil Paşa'yı oynayan usta oyuncu Çetin Tekindor kimdir kaç yaşında nereli oynadığı diziler filmler merak ediliyor.

Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi Veziriazam Çandarlı Kara Halil Paşa kimdir?

Diziseverlerin merakla beklediği dev proje Mehmed Bir Cihan Fatihi nihayet izleyicilerle buluştu. Dizide Fatih Sultan Mehmet'i Kenan İmirzalıoğlu canlandırırken dizinin kadrosu da ilgi uyandırıyor.  Dizide baş karakterlerden Veziriazam Çandarlı Kara Halil Paşa'yı oynayan ve Kenan İmirzalıoğlu ile yine önemli bir yapımda yolları kesişen usta oyuncu Çetin Tekindor kimdir nerelidir kaç yaşında hayatı oynadığı diziler ve filmler merak ediliyor. İşte usta oyuncu hakkında bilgiler...


Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi veziri azam Çandarlı Halil Paşa kimdir?

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ ÇANDARLI KARA HALİL PAŞA'YI OYNAYAN ÇETİN TEKİNDOR KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

Yeşilçam sinemasının duayen oyuncularından Çetin Tekindor 16 Temmuz 1945’te Sivas’ta dünyaya geldi. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra ilk oynamış olduğu eser IV Murat adlı oyun ile tiyatroya başladı. Tiyatro dışında tanınması daha çok seslendirme çalışmalarıyla oldu. Pek çok filmde seslendirme yapmıştır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümünde sahne ve diksiyon dersleri verdi.

Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi veziri azam Çandarlı Halil Paşa kimdir?

Ünlü sanatçının televizyonla tanışması 1983’te Yücel Çakmaklı’nın yönettiği Küçük Ağa dizisi ile oldu. Ardından 1987’de Başar Sabuncu ve Müjde Ar ile başrolü paylaştığı Kaçamak adlı film ile sinema dünyasına girdi. 1988’de Dönemeç ve Önce Canan gibi dizilerde rol aldı

Tekindor’un televizyon dünyasında tanınması 1999 yılında Yılan Hikayesi adlı dizi ile oldu. Birçok dizi ve filmde başrol alan Tekindor Çağan Irmak’ın yönettiği Babam ve Oğlum adlı filmde 2004 yılında rol aldı.

Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi veziri azam Çandarlı Halil Paşa kimdir?

Çetin Tekindor Zerrin Tekindor ile 1987 yılında evlendi. 10 ay sonra boşanıp tekrar evlendiler. Sonra tekrar boşandılar. Hira adında bir oğlu var. Hira Tekindor da babasının mesleğini seçip yönetmenlik yapmaktadır. Çetin tekindor’un tek oynadığı kısa film ise oğlunun çekmiş olduğu Örümcek adlı kısa filmdir.
Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi veziri azam Çandarlı Halil Paşa kimdir?


Ünlü sanatçının almış olduğu birçok televizyon ve sinema ödülleri bulunmakta. 2003 yılında Ömer Kavurun yönetmenliğini yaptığı Karşılaşma adlı filmdeki oyunculuğuyla 9. Sadri Alışık ödüllerinde, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, yine aynı filmdeki rolüyle 15 Ankara Uluslararası Film Festivali’nde, en iyi erkek oyuncu ödülünü, 2005 yılında Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Babam ve Oğlum filmindeki rolüyle Çağdaş sinema oyuncuları Derneği ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ve 38. Sinema Yazarları Derneği ödüllerinde yine en iyi erkek oyuncu Ödülü’nü ve son olarak ise 2009 yılında yine bir Çağan Irmak filmi olan Ulak filmindeki rolüyle 3. İsmail Dümbüllü Ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Sanatçı ayrıca rol aldığı tiyatro oyunları ile de bir çok önemli ödülün sahibi olmuştur.


Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi veziri azam Çandarlı Halil Paşa kimdir?

DİZİDEKİ ROLÜ: Çandarlı Kara Halil Paşa; Sultan Mehmed’e babasından yadigar kalan Veziriazam.  Devlette Osmanlı ailesinden sonra gelen en güçlü ailenin, Çandarlı ailesinin temsilcisi. Sultan Murat ölürken Çandarlı’ya, “Mehmed’in Konstantinapolis hayalinin devleti ateşe atmasına müsaade etme” diye vasiyet eder. Çandarlı’nın büyük çelişkisi böyle başlar. Bir tarafta dünyada en saygı duyduğu adama verdiği söz, öte tarafta yüreği Konstantinapolis ateşiyle yanan Sultanı Mehmed. Bir babayla oğulun arasında sıkışmış kalmış, Devleti için en hayırlısını ümit eden bir adamdır Çandarlı. Ama verdiği söz onu Mehmed’le karşı karşıya getirecek, belki de sultanına ihanete mecbur edecektir.

Çetin Tekindor kimdir? Mehmed Bir Cihan Fatihi veziri azam Çandarlı Halil Paşa kimdir?
 

Oynamış olduğu dizi ve filmlerin yıllarına göre sıralanışı

2017 Babam, Ayla (Sinema Filmi)
2016 İçerde (TV Dizisi)
2012ve 2014 yıllarında Karadayı (TV Dizisi)
2011 Bir Çiçek Sevdim (TV Dizisi) Dedemin İnsanları (Sinema Filmi)
2010 Deli Saraylı (TV Dizisi) Av Mevsimi (Sinema Filmi)
2009 Dersimiz Atatürk (Sinema Filmi) 2008 Mustafa (Sinema Filmi )
2007 Örümcek (Kısa Film), Ulak (Sinema Filmi), Asi (TV dizisi)
2006 İlk Aşk (Sinema Filmi), Rüya Gibi (TV Dizisi), Kabuslar Evi (Sinema Filmi), Anadolu Kaplanı (TV Dizisi)
2005 Ödünç Hayat (TV Dizisi) Babam ve Oğlum (Sinema Filmi)
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (TV dizisi), Anlat İstanbul (Sinema Filmi) 2003 Çaylak (TV dizisi), Bir İstanbul Masalı (TV dizisi)
2002 Karşılaşma (Sinema Filmi)
2000 Üzgünüm Leyla (TV dizisi), Tutku Çemberi (TV dizisi)
1999-2001 Yılan Hikayesi (TV dizisi), Kerem (TV filmi), Son Türbedar (TV filmi)
1990 Türk Vakıf Medeniyeti ( sonucu) 1989 Hayat Ağacı ( Seslendirme)
1988 Önce Canan (TV dizisi), Ölümünün 400 yılında Mimar Sinan (anlatıcı), Dönemeç (TV Dizisi)
1987 Kaçamak (Sinema Filmi)
1984 yavrularım (Sinema Filmi)
1963 Küçük Ağa Dizisi
1979 Tehlike Çemberi (Seslendirme) 1978 Beyaz Gölge (Seslendi )
1977 Sırça Kümes (Seslendirme) 1971 Mcmillan ve Karısı (Seslendirme)
1970 Kaçaklar (Seslendirme).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler