Cemal Canpolat kimdir nerelidir ? CHP'li Cemal Canpolat hakkında detaylar

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, kongrede yeniden aday oldu. CHP'li Cemal Canpolat ve siyasi yaşamı hakkında bilgiler burada

Cemal Canpolat kimdir nerelidir ? CHP'li Cemal Canpolat hakkında detaylar

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda heyecanlı bir yarış yaşandı. 2 adaylı yarışta mevcut il başkanı olan Canpolat yeniden adaylığını koydu. Ancak CHP 36. Olağan İl Kongresinde 643 delegenin 325’inin oyunu alan Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin ilk kadın İstanbul İl Başkanı seçildi. Cemal Canpolat ise 318 oyda kaldı. Kaftancıoğlu karşısında seçimi kaybeden CHP İstanbul eski il başkanı Cemal Canpolat kimdir, nerelidir, çalışmaları ve siyasi yaşamı hakkında detaylı bilgiler merak ediliyor. İşte Canpolat hakkında önemli bilgiler...

CEMAL CANPOLAT KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

CHP İstanbul İl Başkan adayı Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde doğdu.

İlköğrenimini ve lise öğrenimini Malatya'da tamamlayan Canpolat, İstanbul’da turizm işkolunda sendika temsilciliği görevinde bulundu.



CANPOLAT'IN SİYASİ YAŞAMI

Aktif siyasette 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği görevinlerinde bulundu.

Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunan Canpolat; Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde de bulunmuştur.

Cem Dergisi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Canpolat altı kitap yazmıştır. Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan ve Sarı Saltuk adlı eserlerinin yazarıdır. ​Canpolat, evli ve bir çocuk babasıdır.

35. Olağan İstanbul İl kongresinde 25 ilçe başkanlığının desteğini alarak il başkanlığı'na seçildi.

36. Olağan İstanbul il kongresinde yeniden aday oldu. Kaftancıoğlu'na karşı yarışan Canpolat, 318 delegenin oyunu aldı. Canpolat 7 sadece 7 oy farkla seçimi kaybetti.

Canpolat'ın 36. Olağan kongrede yaptığı konuşmadan kısa bir bölüm: "Kaftancıoğlu’nun ardından Cemal Canpolat kürsüye çıktı: “Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun tutsaklıktan kurtulması için ayağa kalkma zamanının geldiğini belirterek başlamak istiyorum” diyen Canpolat,”Sadece Enis Berberoğlu için mi, elbette hayır. 6 Milyon oy alan bir partinin iki eş genel başkanının biran önce özgürlüğüne kavuşması demokrasinin gereğidir ”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi