Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kimdir? Kadın futbolculara ne söyledi?

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun kadın futbolculara yardım etmek günahtır şeklinde olduğu iddia edilen sözleri Türkiye gündemine oturdu. İddiaların doğruluğu tartışılırken kamuoyu İmdat Sütlüoğlu'nu merak ediyor. İşte bilgiler

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu kimdir? Kadın futbolculara ne söyledi?

Çaykur Genel Müdürü ve eski Çevre Bakanı İmdat Sütlüoğlu'nun ismi, Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay'ın iddialarıyla bir anda Türkiye gündemine oturdu. İmdat Sütlüoğlu kimdir nereli kaç yaşında kadın futbolcular için söylediği sözler doğru mu? İşte merak edilenler...


İMDAT SÜTLÜOĞLU VE KADIN FUTBOLCULAR İDDİASI

Rize Yeşilçay Spor Kulubü Kadın Futbol takımının 2. Başkanı ve Kaçkar TV Spor Müdürü Alaettin Onay, dün akşam Kaçkar TV ekranlarında canlı yayınlanan “Telekulis” programında Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kadın sporculara yapılan desteğin günah olduğunu söylediğini açıkladı.

Alaettin Onay'ın söz konusu iddiaları şu şekilde oldu: “Kadın futbol takımı kulüp başkanımız İdris Ocak, sayın genel müdürümüze giderek kulübün durumunu anlattı ve kendisinden bayan futbol takımı için destek istedi. Genel müdür İmdat Sütlüoğlu ise başkanımıza ‘Bayan sporculara yardım etmem, günahtır’ ifadesinde bulundu. Bunun üzerine Başkanımız Genel Müdür Sütlüoğlu’na ‘Ardeşen GSK Bayan Hentbol takımına yardım yaptınız’ hatırlatmasında bulununca Genel Müdür Sütlüoğlu da “Evet oraya yardım yaptım. Yaptığım içinde pişmanım. Bundan sonra da oraya yardım yapmayacağım. Kadın sporculara yardım yapmam günahtır diyerek bu mevzuyu kapatıyor."


Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu? Kadın futbolculara ne söyledi?

İMDAT SÜTLÜOĞLU KİMDİR? 

İmdat Sütlüoğlu 1953 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Ardeşen’de yaptı. Rize Lisesini bitirdi.

Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nden mezun oldu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde İşletme dalında yüksek lisans (master) yaptı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu? Kadın futbolculara ne söyledi?

DPT Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Teşvik ve Yatırım Uzmanlığı ve Çalışma Bakanlığında İş Müfettişliği görevlerinde bulundu.

12 yıl memurluktan sonra memurluğu bırakarak Rize’ye döndü.

Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalışmaya başladı.

Akfa Çay A.Ş.’nde Risaş A.Ş.’nde genel müdürlük, Sütaş A.Ş.’nde yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Daha sonra 1994 ve 1999 seçimlerinde 2 dönem Ardeşen Belediye Başkanlığı yaptı.

Çay Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanlığı, DPT Çay İhtisas Komisyon Üyeliği, Rafting, Su Sporları ve Üniversite dernek üyeliği, Karadeniz Kıyısı Ülkeler Çevre Örgütü (AB CPMR örgütü) üyeliği ve vakıf üyeliği yaptı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu? Kadın futbolculara ne söyledi?

22. Dönem Ak Parti Rize Milletvekilliği, 58. Hükümet’te Çevre Bakanlığı yaptı.

2011 Nisan ayından bu yana Çaykur Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli 4 çocuk babasıdır.

İyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca ve Arapça bilmektedir.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi