Canevim dizisi oyuncusu Bedia Ener kimdir?

Canevim dizisinin "Hacı Anne"si Bedia Ener kimdir?

Canevim dizisi oyuncusu Bedia Ener kimdir?

BEDİA ENER KİMDİR?

15 Haziran 1954'de dünyaya gelen Ener,1968 yılında Bakırköy Halkevi'nde oyunculuğa ilk adımı atmıştır.1970 yılında  ise Şehir Tiyatroları kadrosuna girmiştir. Haldun Dormen Tiyatrosu, Gazanfer Özcan Tiyatrosu, Yeditepe Oyuncuları, Asuman Dabak Tiyatrosu gibi topluluklarda da çalışmıştır. Bedia Ener oyunculuğun yanı sıra bir seslendirme sanatçısıdır. J.K.Rowling'in kaleme aldığı dünyaca ünlü, Harry Poter adlı fantastik roman serisinin filmlerinde Profesör McGonagall'ın Türkçe seslendirmesini yapmıştır.

Kara Para Aşk, League of Legends, Evlerden Biri, Bir Zamanlar Osmanlı, Devrimden Sonra, Yeşeren Düşler, Yaprak Dökümü, Büyük Buluşma, Şarkılar Seni Söyler, Mustafa Hakkında Her şey, Lahmacun ve Pizza, Derya & Deniz, Gülbeyaz, Karanlıkta Koşanlar, Külyutmaz, Mirasyediler, Çifte Saadet, Harry Potter,Tövbeler Tövbesi dizi ve filmlerinde oyunculuk ile seslendirme sanatçılığı yapmıştır.

Usta oyuncu son olarak Canevim dizisinde "Hacı Anne" karakterine hayat verecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi