Burhanettin Topsakal kimdir?

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Burhanettin Topsakal kimdir?

Burhanettin Topsakal kimdir?

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Burhanettin Topsakal'ın özgeçmişi:

1964 yılında Trabzon’da dogdum.Ilk okulu Akçaabat’ta tamamladıktan sonra Trabzon Imam Hatip Lisesinde başladıgım orta ögrenimimi Akçaabat Lisesinde tamamladım.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1986 yılında mezun olduktan sonra vatani görevimi tamamlayıp 1988 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birligi 1246 Sayılı Şinik Tarım Kredi Kooperatifi’nde çalışmaya başladım.

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birligi’nde 2003 yılına kadar memur ve şef olarak görevime devam ettim. 2003 yılında Bölge Müdür Yardımcısı oldum. 2004 yılında Trabzon Bölge Birligi Bölge Müdürlügü görevine atanarak 2007 yılına kadar bu görevimi
sürdürdüm.

2007 yılında, Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir şirketi olan TAREKS Tarım Ürünleri Araç Gereç Ithalat Ihracat ve Ticaret AŞ.’ne Genel Müdür olarak atandım ve halen bu görevi yapmaktayım.

TAREKS’ deki Genel Müdürlük görevimin yanı sıra, tohumculuk sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Tohumcular Birliginde bir dönem yönetim kurulu üyeligi, Türkiye Tohumculuk Sektörünün en önemli meslek kuruluşlarından biri olan ve kurucuları arasında da yer aldıgım, bugün itibariyle 850 tohum şirketinin üyesi oldugu Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birligi (TSÜAB)’ın 2008 yılından bugüne kadar Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım. Son iki yıldır da TSÜAB Yönetim Kurulu Bakanı olarak görev yapmaktayım.

Aynı zamanda, Sektörümüzdeki en eski sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Dernegi (TÜRKTED)’in de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptım.

Ülkemizin kalkınması ve Milletimizin refahı için daha iyi hizmet edebilmek gayesiyle Milletvekilligi Aday Adaylıgına başvurmaya karar verdim.

Evli ve biri meslektaşım olan kız, digeri de İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi olan erkek olmak üzere iki çocuk babasıyım. Halen, Ankara Akçaabatlılar Dernegi Yönetim Kurulu üyesi olarak Bölgeme hizmet etmekteyim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi