Beyaz Kelebekler’in solisti Sevil Özyurt hayatını kaybetti - Sevil Özyurt Kimdir?

Adile Naşit'in Hababam Sınıfında söylediği Sen Gidince bak neler oldu şarkısı ile hafızalara kazınan Beyaz Kelebekler’in solisti Sevil Özyurt hayatını kaybetti. Sevil Özyurt Kimdir?

Beyaz Kelebekler’in solisti Sevil Özyurt hayatını kaybetti - Sevil Özyurt Kimdir?

1970’li yılların başında büyük ses getiren Beyaz Kelebekler solisti Sevil Özyurt ölümü sevenlerini şoke etti. Peki yaptığı şarkı ile müzek listelerini altüst edfen Sevil Özyurt Kimdir?



Ses sanatçısı Onur Akay, ‘Beyaz Kelebekler'in solisti Sevil Özyurt'un vefat ettiğini duyurdu. 1970’li yılların en popüler gruplarından biri olan Beyaz Kelebekler, 1976 yapımı ‘Hababam Sınıfı Uyanıyor' filminden, Adile Naşit'in unutulmaz yorumu ile hâlâ hafızlara kazınan "Sen Gidince Bak Neler Oldu" adlı şarkılarıyla 1970'li yıllarda Türkiye'de listeleri altüst etmişti. ‘Beyaz Kelebekler' 1975 yılında Ercüment Ateş’in bestelediği “Sen Gidince” adlı bu şarkıyla, Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar çıkmıştı. Sevil Özyurt dünya çapında adını duyurmuş isimdir. 

Sevil Özyurt hayatını kaybetti - Sevil Özyurt Kimdir?

Akay, “Sen Gidince Bak Neler Oldu isimli şarkıyı mutlaka hatırlayacaksınız. İşte o şarkıyı söyleyen ve meşhur eden ‘Beyaz Kelebekler’in dördüncü solisti Sevil Yaprakgül, Ocak ayında ani bir kalp krizi geçirerek vefat etti ve 21 Ocak 2018 Pazar günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Sevil Yaprakgül, ‘Beyaz Kelebekler’in solistliğini yaptığı dönemde Sevil Özyurt olarak tüm yurtta tanınmıştı ama maalesef ölümünü kimse duymadı. Zeki Müren’den Muazzez Abacı’ya, Türkân Şoray’dan Filiz Akın’a herkesin saçına eli değmiş ünlü kuaför Muammer Yaprakgül’le evlenen Sevil Özyurt, gruba ve sahnelere veda etmişti. Mekânı cennet olsun inşallah.” yazdı.

SEVİL ÖZYURT KİMDİR?

Sevil Özyurt, 1960'lı yılların sonunda Kabataş Erkek Lisesi'nde okuyan Rıfat Eke, Altan Eke, Ender Akacan, Behzat Kutlubağ, Bülent Ortaç tarafından kurulan Beyaz Kelebekler'e 1975 yılında dahil oldu. Grup Ercüment Ateş'in bestelediği ve kendisinin seslendirdiği Sen Gidince adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. 

Beyaz Kelebekler'in dördüncü solisti olan Sevil Özyurt daha sonra yerini Semra İleten'e bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi