Berat Albayrak kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Berat Albayrak kimdir?

BERAT ALBAYRAK KİMDİR?

Berat Albayrak, 21 Şubat 1978 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babasının adı Sadık Albayrak, annesi Kıymet Albayrak'tır. Serhat adında bir ağabayi vardır. Aslen Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Yenice köyündendir.

Lise eğitimini Fatih Koleji'nde tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. 2002 yılında New York'taki Pace Üniversitesi Lubin School of Business'te Finans üzerine yüksek lisans yapmıştır. Bankacılık ve Finans Bölümü'nden "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" teziyle doktora derecesini almıştır.

İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (M.B.A) eğitimi sırasında Çalık Holding bünyesinde görev alan Albayrak, 2002-2006 yılları arasında Çalık Holding'in Amerika Birleşik Devletleri ofisinde finans direktörlüğü yapmıştır. 2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönmüş ve holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştır. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanarak yükselmiştir. Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2013 yılının sonunda özel sektörden ayrılarak Sabah Gazetesi’nde köşe yazarı olarak görev almıştır. Marmara Üniversitesi'nde de Bankacılık ve Finans alanında ders vermiş ve birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.

Berat Albayrak kimdir?

SİYASİ KARİYERİ:

7 Haziran 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'den milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girmiştir. 1 Kasım genel seçimleri sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan 66. Hükûmette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirilmiştir. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükûmette bu görevine devam etmiştir. 2017 Anayasa değişikliği referandumu'nda kabul edilen cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi sonrasında gerçekleştirilen 2018 genel seçimleri'nin ardından kurulan 66. Hükûmette 10 Temmuz 2018'de Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atandı.

ÖZEL HAYATI:

2004 yılında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kızı olan Esra Erdoğan ile dünyaevine girmiştir. Çiftin bu evliliklerinden; Ahmet Akif Albayrak, Emine Mahinur Albayrak ve Sadık Eymen Albayrak isimlerinde üç çocuğu vardır.

Berat Albayrak Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi