Bennu Gerede Kimdir?

Bennu Gerede Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Bennu Gerede Kimdir?

BENNU GEREDE KİMDİR?

30 Ağustos 1971 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Annesi Canan Gerede senaristtir. Babası Selçuk Gerede ise doktordur. Gerede'nin dedesi Kurtuluş Savaşı gazisi, aynı zamanda Atatürk’ün yaveri, eski büyükelçi olan Albay Hüsrev Gerede'dir.Bennu Gerede'nin Şiva adında ablası vardır. Bu arada anne ve babası ölene kadar hiç boşanmamış ama ayrı yaşamaya başlamışlardır. Bennu ve ablası Teşvikiye’de annesinde kalmaktadır.

Bennu Gerede altı aylık bebekken babasının işi nedeniyle ailecek New York‘a taşınmışlardır. Babası Birleşmiş Milletler doktoru olarak 15 yıl New York‘da görev yapmıştır.

EĞİTİMİ:

Lisans egitimini ABD. Newyork’da bulunan Parsons School of Art’ta fotoğrafçılık üzerine almıştır.

Eğitimini tamamladıktan gelmiştir.

Bennu Gerede, sonra bir müddet Fransa‘nın güneyine yatılı okula gitti, 4 yıl daha fotoğrafçılık üzerine eğitim aldı. Daha sonra da ablası Şiva ile birlikte İstanbul’a  dönerek eğitimini aldığı fotoğrafçılık üzerine çalışmaya başladı. Gerede, uzun yıllar New York‘ta yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde birçok fotoğraf sergileri açtı, fotoğraflarını sergiledi.

ÖZEL HAYATI:

Bennu Gerede, 2010- 2011 yılları arasında Cem Büyükhanlı ile evlenmiştir. Bennu Gerede, 1999 yılının yılbaşında Amsterdam‘da tanıştığı fotoğrafçı Koray Erkaya ile 1999 yılında Mısır‘da sina çölünde Bedevi geleneğine göre evlenmiştir. New York‘ta 2000 yılında “Daren” ve “Dilan” adında ikiz oğulları oldu. 2001 yılında “Miro” Adını verdikleri bir oğlu daha oldu. 2006 yılında ayrıldılar. 

Bir dönem en yakın arkadaşı Zeynep Tunuslu‘nun 2001 yılında ayrıldığı eşi Ahmet Ağaoğlu’yla 2006 yılında aşk yaşamış, bu birlikteliğinden 2007’de bir de Kai adında 4. oğlu olMUŞTUR.

Bennu Gerede‘nin ikizleri de dahil olmak üzere tam dört oğlu var.

Gerede, 19 Mart 2010 tarihinde Cem Büyükhanlı ile evlenmiş, 6 Mayıs 2011 tarihinde boşanmıştır.

KARİYERİ:

Mankenlik, fotomodellik, oyunculuk yaptı.

Bennu Gerede, oyunculuğa ilk adımını 1989 yılında TRT için çekilen “İz Peşinde” dizisinde canlandırdığı Füsun karakteriyle atmıştır.

 İlk sinema filmi, 1991 yılında çekilen, yönetmenliğini ve senaristliğini Ersin Pertan‘ın yaptığı” Kurt Kanunu” adlı filmidir.

Aşk Ölümden Soğuktur adlı İkinci filminde Kadir İnanır ile başrolde yer almıştır. Bu filmin yönetmeni olan ve senaryosunu da yazan annesi Canan Gerede Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yönetmen Bergen‘in hikayesini anlatmıştır.

2013 yılında Panama’da yapılan, Acun Ilıcalı‘nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler – Gönüllüler yarışmasında Ünlüler takımında Bennu Gerede de yarıştı.

FİLMLERİ:

1989 – İz Peşinde 

1991 – Kurt Kanunu 

1994 – Aşk Ölümden Soğuktur 

1997 – Ağır Roman (Konuk Oyuncu-Fotoğrafçı) 

1998 – Parçalanma

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi