Benian Dönmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Afilli Aşk dizisi oyuncu kadrosunda bulunan Benian Dönmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Benian Dönmez kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

BENİAN DÖNMEZ KİMDİR?

3 Mart 1965 yılında dünyaya gelen Benian Dönmez, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümü oyunculuk ana sanat dalından mezun olmuştur. Diyarbakır, İzmit ve Ankara Devlet Tiyatroları'nda çalışmış ve emekli olmuştur.

Ne Seninle Ne Sensiz, Gönül Yokuşu, Hisarbuselik, Çıplak Gerçek, 6 Mantı, Bir Yusuf Masalı, Şeref Meselesi, Kara Bela ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizi ve filmlerinde rol alan oyuncu son olarak Afilli Aşk dizisinde 'Melahat Özkayalı' karakterine hayat verecektir.

Melahat Özkayalı karakteri hakkında: "Melahat 50’li yaşlarındadır. Yıllar önce kocasını kaybettikten sonra büyük oğlu Rıza'yı evin direği bilmiştir. Rıza ne dese onu yapmış, ne derse onu doğru kabul etmiştir. Ona göre varsa yoksa Rıza olmuştur.  Melahat,  eşini kaybetmenin verdiği üzüntü sebebiyle unutkanlık yaşar. Unutmadığı bir diğer şey ise televizyon dizileridir."

Almış olduğu ödüller:

- Yılın En İyi Oyuncusu (Baykal Saran Tiyatro Ödülü)
- Övgüye Değer Kadın Oyuncu (Sanat Kurumu)

Oynadığı Tiyatro Oyunları:

- Ex-Press: Mustafa Avkıran - Ankara Devlet Tiyatrosu
- Tek Kişilik Şehir: Behiç Ak - Ankara Devlet Tiyatrosu
- İki Kişilik Hırgür: Eugène Ionesco - Ankara Devlet Tiyatrosu
- Bahçemdeki Ayı: Refik Erduran - Ankara Devlet Tiyatrosu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi