Aynur Aydın Kimdir, Nerede Doğdu, Kaç yaşında?

Aynur Aydın Kimdir, Nerede Doğdu, Kaç yaşında? işte tüm bu soruların cevabı bu haberde.

Aynur Aydın Kimdir, Nerede Doğdu, Kaç yaşında?

Çıkardığı albümlerle adından söz ettiren sanatçılar arasında yer almaya devam eden Aynur Aydın  kimdir. Nerede doğdu ve kaç yaşında.. İşte, sanatçı hakkında detaylı bilgiler.

Aynur Aydın, 15 Aralık 1985 yılında Almanya'nın Münih kentinde doğdu.
Şarkı söylemeye çok küçük yaşlarda başlayan güzel şarkıcı ilk sanatsal tecrübelerini 10 yaşlarında çocuk ve gençlik sahnelerinde aldı.

Yeteneğini geliştirme çabasıyla 18 yaşında ilk sahne şovlarını vermeye başladı. 2000 yılında Sürpriz adlı bir gruba katıldı ve ilk albümlerini İstanbul'da kaydettiler. Bu sayede, uluslararası sahnelere de çıkmaya başladılar. Birkaç yıldan sonra Aydın gruptan ayrıldı ve kariyerine solo devam etmeye karar verdi.
2009 yılında albüm hazırlıkları için kolları sıvadı. Albümü için iki yıllık çalışmalar gerçekleştirdi. Aydın, ilk aşamada 13 İngilizce şarkı hazırladı. Daha sonra bu şarkılar, Türkçe versiyonları ile 12 Çeşit La La - 12 Ways to La La albümünde birleştirildi. İlk klip şarkısını "Yenildim Daima" ve aynı şarkının İngilizce versiyonu olan "DNA" ya çekti.

İkinci klibini "Measure Up" isimli şarkıya Türkçe versiyonu "Yanı Başıma" için çekti. Daha sonra Erdem Kınay'ın projesinde yer alıp "İşporta" isimli şarkıyı söyledi ve 2012 Haziran ayında bu şarkıya Şenol Korkmaz yönetmenliğinde Belçika'da klip çekti. İşporta şarkısı 2012 yılının haziran ayında Türkiye'de en çok dinlenen şarkılar arasına girdi. 2013 yılında ilk single çalışması "Life Goes On"u dijital ortamda yayımladı Aynı yıl Erdem Kınay'ın 2.proje albümü "Proje 2"de "Sınır" isimli şarkıyı seslendirdi.

Çıkardığı albümlerle adından söz ettiren sanatçılar arasında yer alan Aynur Aydın Türkiye'de kendisini 2011 senesinde çıkardığı Albümle tanıttı.
"Günah sevap" ve "Damla Damla" şarkılarının bulunduğu albümü 2016 yılında çıkardı. Emanet Beden isimli albümde bulunan bu şarkılar Türkiye'de liste başını yakalayarak üç numara oldu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler