Ali Kılıç kimdir? Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç nereli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile samimi olduğu fotoğrafını paylaşarak CHP kesiminin oklarını üzerine çeken Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir nerelidir merak ediliyor.

Ali Kılıç kimdir? Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç nereli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile katıldığı bir etkinlikten samimi olduğu bir fotoğrafı paylaşan Maltepe Belediyer Başkanı Ali Kılıç, sosyal medyada en çok konuşulan isim oldu. Paylaşımı partililere göndererek şikayet eden CHP'liler, başkan Kılıç'a büyük tepki gösterdi. sosyal medyada çığ gibi tepkiye neden olan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç kimdir, nerelidir, hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar...




MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALİ KILIÇ KİMDİR

Ali Kılıç, 1964 yılında Tunceli Pülümür’de doğdu. Lise yıllarında siyasetle tanıştı.

1980’de yurtdışına çıktı.

Almanya’da bir yandan eğitimini tamamladı, bir yandan da dünya görüşü ve hayat felsefesiyle örtüşen bir meslek olan gazeteciliğe başladı. 

Uzun yıllar Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yaptı.
 
Savaş gerçeğiyle genç yaşta karşılaştı. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip etti.
 
Avrupa’nın en güçlü göçmen örgütü olarak kabul edilen Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu’nda Genel Başkanlık görevini devraldığında, henüz 30 yaşındaydı.

Daha sonra da Türk–Alman Dostluk Federasyonu Kurucu Genel Başkanı olarak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı toplumsal mücadeleyi örgütlü olarak yükseltti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 1. Bölge Milletvekili Adayı, Parti Meclisi Üyesi, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yaptı, Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü görevini de sürdürdü.

2014 Yerel Seçimlerinde yüzde 49.30 oy alarak Maltepe Belediye Başkanı seçildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler