Ali Biçim Kimdir, Kaç Yaşındadır?

Ali Biçim sosyal medyanın tanınan isimlerinden biri... Peki Ali Biçim kimdir, Nerelidir, Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Ali Biçim Kimdir, Kaç Yaşındadır?

ALİ BİÇİM KİMDİR?

17 Nisan 1987 tarihinde tekstilci bir anne / babanın oğlu olarak  İzmit’te dünyaya gelmiştir. Çocukluğu 2000 yılına kadar İzmit'te geçmiştir. 2001 yılında liseyi okumak için İstanbul'a yerleşen Ali Biçim, 2005'te İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi'nde mezun olmuştur.

3 sene boyunca konservtuar sınavlarına hazırlanmış ve 2007 yılında Beykent Üniversitesi Oyunculuk bölümünü burslu kazanmıştır. Oyunculuk ile aynı anda Sahne ve Gösteri Sanatları yönetimi de okuyan Ali Biçim, 2011 yılında Beykent Üniversitesi - Oyunculuk bölümünden mezun olmuştur.

Ali Biçim Kimdir, Kaç Yaşındadır?

KARİYERİ:

Ağustos 2011 ‘de Michael Jackson'ın Beat It parçasından etkilenip, profesyonel bir şekilde kaydettiği "Just Pide" adlı parçasına bir klip çekmiştir. Çektiği klip milyonlarca insan tarafından izlenmiş, ana haber bültenlerine konuk olmuştur.

2011 Ağustos ayında Okan Bayülgen ile çalışmaya başlamıştır. Tv8’de cuma günleri yayınlanan Medya Kralı ve cumartesi günleri yayınlanan Disko Kralı programları için skeçler ve parodiler yazmıştır.

Ocak 2013’te ‘Baya İyi’ turnesi ile canlı performanslar yapmaya başlayan Ali Biçim, özellikle 80'li ve 90'lı yılların popüler olmuş en hit parçalarının altyapılarına Türkçe sözler yazarak; kimi zaman toplumsal bir soruna değinerek, kimi zaman da medya eleştirisi yaparak onları daha eğlenceli ve komik hale getirmektedir.

2014'te Fox'ta Ali Biçim Show ile ekranlara geldi. Bu programın ömrü 13 bölüm oldu. 2017'de kendi kariyerini ele aldığı "Bu ne biçim hayat böyle" isimli bir kitap çıkardı.  2019'dan itibaren ise Mesut Can Tomay ile birlikte Youtube kariyerine başladı ve kısa sürede bir fenomene dönüştü.

Son zamanlarda sosyal medyada oldukça aktiftir ve burada öne çıkmaktadır. Ayrıca Exxen'de Tomay ile birlikte "O adam oldun mu?" isimli programı yapmaktadır.

Ali Biçim Kimdir, Kaç Yaşındadır?

ÖZEL HAYATI:

Ali Biçim geçmişte; Melis Tüzüngüç, Gupse Özay ve Şirin Ediger ile aşk yaşamıştır.

ALİ BİÇİM'İN OYNADIĞI FİLMLER

2016- Propaganda 2

2019- Sar Başa

2020- Tam Kafadan Karavana

Televizyon Yapımları

2011-12 Medya Kralı

2011-12 Disko Kralı

2013 Babam Sınıfta Kaldı

2014 Ali Biçim Show

2018 Tam Kafadan

2020 Menajerimi Ara

İnternet

2021 O Adam Oldun Mu?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi