AK Parti Yozgat adayı Celal Köse kimdir?

AK Parti Yozgat Belediye Başkanlığı için Celal Köse'yi aday olarak duyuracağı belirtiliyor. Bu iddia üzerine Celal Köse kimdir merak konusu oldu. İşte detaylar

AK Parti Yozgat adayı Celal Köse kimdir?

AK Parti'de belediye başkan adayları tek tek belli olmaya başlarken Yozgat Belediye Başkan Adayının Celal Köse olacağı iddia edildi. Peki Celal Köse kimdir, nerelidir,kaç yaşındadır, özgeçmişi nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

CELAL KÖSE KİMDİR?

1972 yılında Yozgat'ta doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Yozgat'ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi anabilim dalı Kamu Yönetimi bölümünde, "Siyasi Partiler Kanununa göre seçme seçilme esasları, parti içi demokrasi ve liderler sultası" başlıklı Yüksek Lisans tezini vererek mezun oldu.

İş hayatında inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi çeşitli alanlarda faaliyetlerde bulundu. Ana faaliyet alanı ise, 1984'ten beri aile büyüklerinin de faaliyeti olan inşaat/ müteahhitlik hizmetleri oldu.

Siyasi hayatına ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladı.

AK Partinin kuruluşunda kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı, Şubat 2002'de Yozgat Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildi.
Yozgat'ta 1972 yılında dünyaya gelen Köse kendini şu şekilde anlatıyor;

CELAL KÖSE KİMDİR?

"İlk, Orta ve Lise tahsilimi Yozgat’ta tamamladım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Yüksek Lisans eğitimimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi anabilim dalı Kamu Yönetimi bölümünden siyasi partiler kanununa göre seçme seçilme esasları, parti içi demokrasi ve liderler sultası başlıklı Yüksek Lisans tezimi vererek mezun oldum. İş hayatımda inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi çeşitli alanlarda faaliyetim oldu. Ana faaliyetimiz 1984’ten beri aile büyüğümüzün de faaliyeti olan inşaat (yap-sat) müteahhitlik hizmetleridir. Siyasi hayatıma ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladım. Ak Partimizin kuruluşunda kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldım, Şubat 2002’de Genel Merkezimiz tarafından Yozgat Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildim. 2007 Yılında kendi isteğim ile görevimden ayrıldım. 23 Ağustos 2017 tarihinde ise Genel Başkanımız tarafından Cumhurbaşkanı iken Genel Başkan olduktan sonra ilk İl Başkanlığı atamasıyla Ak Parti Yozgat İl Başkanlığına atandım. Halen Yozgat İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi