AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mehmet Karaoğlu Kimdir?

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mehmet Karaoğlu Kimdir? İşte hakkındaki detaylar...

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mehmet Karaoğlu Kimdir?

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mehmet Karaoğlu kimdir? İşte özgeçmişi:

Mehmet Karaoğlu, 1983 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı.

Üniversiteden başarıyla mezun olduktan sonra 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde Yüksek Lisans Eğitimi’ni bitirdi. 2015 yılında Avrasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler Bölümü'nde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. İngiltere ve ABD’de dil eğitimleri aldı, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Askerlik görevini 2007 yılında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda tamamladı. Toptan kırtasiye üzerine faaliyet gösteren aile şirketinde genel müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

2007 yılında AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladığı siyasi hayatına il başkan yardımcılığı görevleriyle devam etti. 2009 yılında İl Gençlik Kolları Başkanı olarak atandı. 2011 yılında yapılan İl Gençlik Kolları Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde yeniden başkanlığa seçildi. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Ortahisar ilçesinden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi.

2015 ylında yapılan İl Gençlik Kolları Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde, Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yaşı dolması sebebiyle devretti. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmak için yürütmekte olduğu Ortahisar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinden ayrıldı. KARAOĞLU, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi